23948sdkhjf

En drøm er gået i opfyldelse hos MS Unitek

Midtjyske MS Unitek har udvidet maskinparken med en Adige rørlaserskærer leveret af IP Maskiner.

- Det er en Adige LT8. Den kan skære runde rør fra 12-240 mm, firkantede kan vi skære op til 200 mm, og så fladovale kan vi skære op 280 mm, siger indehaver Martin Sørensen.

- Og så er der værktøjsveksler inden i, så vi både kan bore, skære i gevind, rejfe og undersænke inden i den, tilføjer han.

Opkøb har banet vejen for investering

MS Unitek fungerer dels som underleverandør af metalemner, og dels har man egen produktion af produkter til landbruget.

Derudover købte Martin Sørensen i sommer virksomheden Vibodan, der producerer understel til møbler, og det er faktisk det opkøb, der har været nøglen til, at det nu har været muligt at anskaffe en rørlaserskærer.

- Der er rigtig meget rør i Vibodans produkter. Det har været min drøm i rigtig mange år at købe en rørlaser, men de lokationer, jeg havde, inden jeg købte Vibodan, der var simpelthen ikke plads til den. Så der var vores håndtering med rør tung, fortæller Martin Sørensen.

50 procent underleverandør

Det er dog langt fra hele kapaciteten, han kan bruge til produktion af egne produkter, og her kommer virksomhedens andet ben ind i billedet; nemlig underleverandørarbejdet.

- Det, vi vil slå på, frem for mange af de andre, der har rørlaser, er ekstremt hurtigt levering på både små og store ordrer. Vi har en fordel frem for de andre, fordi vi kan levere ordren ved kundens dør, da vi selv har biler til at køre med det, forklarer Martin Sørensen, og tilføjer:

- Og så har vi en anden fordel frem for mange af de andre, fordi vi kan lave produktet fra start til slut, fordi vi selv har vores smede, drejning, kantbukning, fræsning, laseranlæg til skæring, maleranlæg, og vi pulverlakerer også selv.

Martin Sørensen anslår, at cirka 50-60 procent af produktionen hos MS Unitek er egne produkter, mens resten er underleverandørarbejde.

Mulighed for at øge med et skift

Netop derfor er han glad for at kunne føje rørlaserskæring til produktprogrammet. Den del har man tidligere fået produceret ude i byen. Dels er der selvfølgelig penge at spare ved selv at kunne skære rørene, men det betyder også, at man kan tilbyde kunderne en mere komplet pakke af underleverancer.

Selve rørlaserskæreren er nu installeret og i drift. Den del har IP Maskiner stået for i samarbejde med teknikere fra Adige i Italien.

- Så nu er vi der, hvor vi er klar til at modtage ordrer i rå mængder. Som start kører vi bare et skift på den, og så er vi klar til at geare op, det har vi mandskab til, slutter Martin Sørensen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.113