23948sdkhjf

Teknologisk Institut certificereret på metal 3D-print

Som de første i Danmark har Teknologisk Institut fået ISO 9001-certificering inden for metal 3D-print.

For instituttet er certificeringen for metal 3D-print et stort skridt. Certificeringen viser således, at Teknologisk Institut har en systematisk tilgang til kvalitet og strategi, som er specialdesignet til håndtering af processer inden for netop metal 3D-print.

- Helt konkret betyder ISO 9001-certificeringen, at vi nu har et fælles system inden for metal 3D-print, hvor blandt andet leverandører, arbejdsprocesser og afvigelser håndteres, og det er let tilgængeligt for alle medarbejdere, fortæller Lasse Haahr-Lillevang, konsulent på Teknologisk Institut og hovedansvarlig for certificeringen, i en pressemeddelelse.

- På de fleste områder er det jo ”business as usual”, da vi har ikke ændret på den måde, hvorpå vi forbereder filer til 3D-print, glasblæser eller sender kundeemner. Det har vi optimeret løbende i de mere end 30 år, vi har leveret 3D-print til den danske industri. I stedet er det strukturen omkring vores arbejdsgange, der er blevet ændret. Det betyder, at vi taler samme sprog, som alle andre i verden, der følger ISO 9001 i produktionen, fortsætter han.

Sikrer ensartet kvalitet og værdi for kunderne

3D-print er et område, hvor der er stor fart på den teknologiske udvikling, hvilket også gør kvalitetsledelsen helt essentiel.

- Inden for 3D-print kommer der hyppigt nye maskiner og materialer på markedet, og i den forbindelse skal vi udvikle processer og procesparametre, så vi udnytter teknologien bedst muligt. ISO 9001 sørger for, at risikostyringen er på plads ved nye processer, og systemet sikrer en ensartet kvalitet af de produkter, vi leverer, lyder det fra Lasse Haahr-Lillevang, der tilføjer, at certificeringen også skaber værdi for kunderne:

- For kunderne er det i sidste ende kvaliteten af det produkt, de får i hænderne, der er relevant. Her giver certificeringen den største sikkerhed for kunden, fordi nu har vi et system, der håndterer afvigelser fra processer og produkter systematisk.

ISO 9001 åbner op for nye muligheder

For Teknologisk Institut spiller ISO 9001-certificeringen også en central rolle, når det kommer til mulighederne for internationale samarbejder.

- ISO 9001-certificeringen er et markedskrav internationalt, så vi kan nu levere 3D-printede emner i metal på lige fod med andre internationale leverandører. Samtidig betyder certificeringen, at vi kan lave industrinær forskning og internationale samarbejder, slutter Lasse Haahr-Lillevang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125