23948sdkhjf

Konference viser vækstpotentialet ved kunstig intelligens: Bliv mere effektiv og konkurrencedygtig

Har du talt med din robot i dag? Hvad har din robot lært sig selv og andre for nyligt? Det er spørgsmål, flere og flere virksomheder er i gang med at stille sig selv.

Kan man koble konventionel produktion, automationsudstyr og kunstig intelligens, så robotter for eksempel selv kan udføre slibeopgaver og dermed bidrage til aflastning og styrket konkurrencekraft?

Det og meget mere kan man få svar på, når konferencen ”AI: Et uudnyttet vækstpotentiale” løber af stablen i AI Innovation House i Vejle den 16. november.

Væk med fordommene

Baggrunden for arrangementet er, at en række virksomheder og organisationer nu ønsker et opgør med fordommene omkring kunstig intelligens. I stedet skal der større fokus på det store vækst- og udviklingspotentiale, kunstig intelligens rummer for danske industrivirksomheder, lyder ambitionen.

- Det er på tide at afmystificere kunstig intelligens og pakke de dystre toner ned. I stedet bør vi fokusere på de vækstmuligheder, kunstig intelligens rummer for danske produktionsvirksomheder, lyder det fra Leo Zhou, administrerende direktør hos Nordbo Robotics, der arbejder med løsninger inden for kunstig intelligens.

Kunstig intelligens letter hverdagen

En af hovedårsagerne til, at kunstig intelligens udbredes mere og mere, er, at det letter hverdagen for mange medarbejdere. Et eksempel er produktionsstyring. Tidligere krævede styring af maskiner og produktionsanlæg højtuddannede kompetencer. Men takket være kunstig intelligens er det nu opgaver, som den fagkompetente medarbejder på gulvet kan udføre. Det giver et langt bedre resultat, når det er den fagkompetente, der styrer robottens bevægelser.

- I en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft, øget fokus på reduceret spild og bedre ressourceudnyttelse er kombinationen af robotter og kunstig intelligens et svar på udfordringerne. Det er, noget, flere og flere virksomheder bør fokusere på, siger Anders Billesø Beck fra Universal Robots.

Universal Robots har igennem mere end 15 år fremstillet de blå verdenskendte og brugervenlige robotter fra hovedkvarteret i Odense, og Universal Robots er sammen med Microsoft, DI Digital, Nordbo Robotics, Trifork, Al Innovation House, Digital Lead, Sensible Future og Fremstillingsindustrien arrangør af konferencen.

Bidrager til mindre spild

En beslægtet hovedårsag til at kunstig intelligens vinder frem er, at det gør det muligt langt hurtigere at genkende fejl på produkter. Det bidrager til færre fejl og dermed reduceret spild. Samtidig kan man gøre robotter i stand til at udføre komplekse opgaver og selvstændigt optimere service- og vedligeholdelsesarbejde.

- Inden for fremstillingsområdet rummer kunstig intelligens klare fordele. Kunstig intelligens kan gøre maskinparken og automatiseringen af produktionen mere intelligent, mere ressourceoptimal og mere konkurrencedygtig, siger Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital.

Der bliver ikke kun tale om oplæg. Deltagerne får blandt andet mulighed for selv at prøve kunstig intelligens-løsninger på dagen.

Ud over en række faglige indhold fra blandt andet Microsoft, Nordbo Robotics, Trifork og Universal Robots holder serieiværksætter, investor og forfatter Lars Tvede oplæg med titlen “Supertrends”. Oplægget handler om de teknologier, som vi står over for, og som udgør store game changers globalt, hvis vi forstår at udnytte dem.

Find programmet på DI Digitals hjemmeside.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078