23948sdkhjf

Nye laserteknikker til metalindustrien

Med nyt topmoderne laserlaboratorium med sjælden fiberlaser vil Aalborg Universitet bidrage med nye anvendelsesmetoder for laserteknologi. Universitetet opfordrer nu virksomhederne til at komme med deres laserprojekter.
Med Institut for Mekanik og Produktions nylige åbning af et helt nyt laserlaboratorium, er Aalborg Universitet klar til i samarbejde med metalindustrien at bane vejen for helt nye måder at anvende den stadigt forbedrede laserteknologi i produktionen. Det skriver Ingeniøren.

- Vi har arbejdet med svejsning og andre processer i mange år. Og der har vi set, at laser er en proces i kraftig udbredelse, så vi vil gerne være med til at forske i noget, der er i vækst, siger Morten Kristiansen, lektor på Institut for Mekanik og Produktion, til Ingeniøren.

For at universitetet kan udvikle laserteknologien i en retning, som metalindustrien får gavn af i produktionen, beder instituttet nu industrien komme med deres udviklingsprocesser, problemstillinger og udfordringer, så processerne kan testes i praksis.

- Virksomhederne kan komme med en problemstilling, og så kan vi finde ud af, om vi skal køre et flerårigt forskningsprojekt, et studenterprojekt eller et testprojekt i samarbejde med virksomheden, siger Morten Kristiansen til Ingeniøren.

Samarbejde i fuld gang
En af de virksomheder, der vil få gavn af det nye laboratorium, er pumpevirksomheden Grundfos.

- Jeg er rigtig glad, for jeg har ventet længe på, at der kommer nogle, der har noget udstyr, som vi kan bruge til noget. Det, vi hidtil har haft i Danmark, er af mere eller mindre ældre dato, siger senioringeniør hos Grundfos, Jens Vestergaard Boll, ifølge Ingeniøren.

Også Bang & Olufsen får gavn af laboratoriet. Virksomheden er lige nu med i et studenterprojekt og har derudover ifølge Ingeniøren indledt et forskningsprojekt med blandt andre stålvirksomheden Ib Andresen om anvendelse af laserskæring i stedet for at standse huller på deres produktionslinje.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094