23948sdkhjf

Dansk leverandør til vindmølleindustrien vil rejse millioner på børsen: Vil erobre verdensmarkedet

Hove A/S, der udvikler og producerer smøringsteknologi til vindmøller og andet tungt maskineri, planlægger at rejse 35-40 millioner kroner gennem en børsintroduktion på Nasdaq First North Growth Market Denmark.

Pengene skal bruges til at udbrede Hoves teknologi til de internationale vækstmarkeder.

- Vores automatiske smøreteknologi servicerer en voksende energisektor, som kæmper for at blive en fast del af jordens strømforsyning. En sikker forsyning af grøn energi er en af samfundets vigtigste støttepiller og danner grundlag for liv, velstand og velfærd nu og fremover, siger CEO Maja Vonsild Jørgensen.

Hove har i dag en omsætning på mere end 100 millioner kroner, og regner med at kunne mere end fordoble denne omsætning inden udgangen af 2025, såfremt den ønskede kapitaltilførsel gennemføres.

Det skal blandt andet sked ved at ekspandere kundeporteføljen fra de velkendte kunder i vindmølleindustrien til blandt andet også at omfatte servicering af kraner på havneterminaler samt større maskiner til minedrift.

Vil vinde verdensmarkedet

Mens det danske marked for vindmøller er modnet og allerede nyder godt af Hoves smøringsløsninger, er der mange steder i verden, hvor vindmøllemarkedet udvikler sig i særligt højt tempo.

Lande som Indien, Kina, Brasilien og USA afsætter enorme summer til infrastrukturelle investeringer i vindenergi og har forpligtet sig til at arbejde mere aktivt for et samfund baseret på vedvarende energikilder. Hove har haft datterselskab i USA i fem år og regner med i 2021 at have oprettet datterselskaber i både Indien og Brasilien. Desuden er planen at oprette datterselskab i Kina inden for få år.

- Vindmøllers ydeevne, effektivitet og levetid er afgørende for hele branchens finansielle levedygtighed og profitabilitet. Med vores løsning kan vores kunder halvere den tid, de bruger på smøring og samtidig få et markant mere håndterbart værktøj at arbejde med. Derfor vælger rigtig mange vores løsning, siger CEO Maja Vonsild Jørgensen, der gennem fire år i USA fik det amerikanske datterselskab til at vokse fra 0 til 24 millioner kroner i årlig omsætning, inden hun vendte hjem til Danmark for at blive en del af ledelsen i Hove.

Hove har suppleret sin anerkendte smøringsteknologi med en Internet of Things-add-on. De mange informationer, som IoT-systemet kan indsamle, giver Hoves kunder mulighed for at få et analysegrundlag for at optimere driften af deres maskineri. Den softwarestyrede løsning sikrer korrekt smøring og dokumenterer automatisk det arbejde, der er blevet udført.

- De data, som Hove indsamler i realtid, er værdifulde for vindmølleoperatører, der nu i højere grad kan undgå nedbrud og nedetid. Vores IoT-løsning kan desuden bruges i en række andre industriers maskineri og på den måde møde en stigende global efterspørgsel fra andre markeder udover vores kernemarked inden for vindmøller, uddyber Maja Vonsild Jørgensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094