23948sdkhjf

DIRA-formand vil have små virksomheder med på robot-bølgen

Danske virksomheder er ikke specielt gode til at automatisere sammenlignet med vores nabolande. Det skal der laves om på, hvis vi vil bevare vores industrivirksomheder.
En nylig statistik fra DIRA – Dansk Robot Netværk viste ellers, at salget af industrirobotter steg med 62 % i 2011 . Det er dog ikke helt godt nok, hvis det står til DIRA’s formand Steffen Enemark. Han så gerne, at specielt de små og mellemstore virksomheder kom mere med på beatet.

- Det kræver mod at kaste sig ud i et automationsprojekt. Desværre mangler der ofte en kultur for automatisering i virksomhederne. Man er vant til at se på processerne og sætter ikke spørgsmålstegn ved, om det kan gøres anderledes, udtaler Steffen Enemark til Ingeniøren.

Derudover skyldes den manglende interesse for automatisering hos de mindre virksomheder, ifølge Dira-formanden, også, at de ofte ikke selv har ressourcerne til at gennemføre en automatiseringsproces.

Avancerede processer skal automatiseres
Det er dog ikke bare den manglende lyst til at automatisere, der er en trussel mod danske SMV’er. Det er også typen af opgaver, som bliver automatiseret, der skal ses på. Virksomhederne skal være langt mere avancerede, mener Steffen Enemark.

Han henviser blandt andet til, at mindre virksomheder ofte kaster sig over automatisering af pakke- og palleteringsopgaver. Denne type af automatiseringer finder dog sted overalt på kloden lige nu, og derfor opnår de danske virksomheder ikke nogen konkurrencefordel på den konto.

I stedet slår Steffen Enemark fast, at der skal tænkes i proces-robotter, som kan være med til at automatisere de mere avancerede produktionsprocesser. I den forbindelse roser han den danske metalindustri for at have taget robotter ind i produktionen til blandt andet fræsning, skæring og støbning.
Læs mere om: dira
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094