23948sdkhjf

Elbiler skaber massiv vækst hos BV Teknik

- Kunderne kommer til os. Sådan har det altid været, og de hænger absolut lige så meget ved, som de altid har gjort. Vi har overhovedet intet salgsarbejde, og lige nu mærker vi ændringerne hos bilbranchen.

Det fortæller Bjarne Vennegaard, grundlægger og medejer hos BV Teknik i Holstebro, hvor effekten af et øget fokus på elbiler slår igennem.

BV Tekniks kunder er industrivirksomheder, der arbejder inden for en bred vifte af forskellige brancher. En stor del af de avancerede maskiner fra virksomheden på Nybo Bakke i Holstebro ender hos bilbranchen og hos plastbranchen. Hos BV Teknik udvikles og produceres således avanceret udstyr til en række virksomheder, der producerer til bilbranchen.

Travlt har der altid været hos BV Teknik, men den aktuelle aktivitet er markant, og det skyldes især en stigende global interesse for elbiler.

- Vi laver store produktionslinjer, hvor vi enten leverer direkte til kunden eller til en lang række virksomheder, som blandt andet laver dele til bilindustrien, fortæller Bjarne Vennegaard.

De seneste 17 år har han delt ejerskab og lederskab hos BV Teknik med sin kompagnon, Peder Nørgaard. Når regnskabet for 2021 skal gøres op, forventer de to ejere, at virksomheden har nået en omsætning på godt 40 millioner kroner. Bundlinjen ventes at lande på cirka 8 millioner kroner, og det vil være en fordobling i forhold til seneste regnskabsår.

Med stigende aktivitet er der behov for mere plads, og arbejdet med at få en udvidelse i stand er begyndt. Det bliver femte gang, BV Teknik skal udvide på Nybo Bakke. Ønsket er at få yderligere 800 kvadratmeter under tag:

- Vi mangler i høj grad plads, og det bliver femte gang, vi skal udvide her på adressen, siger Bjarne Vennegaard.

Bjarne Vennegaard er uddannet elektromekaniker, og Peder Nørgaard er uddannet elektriker. Begge har centrale roller i udviklingen af de avancerede maskiner. I mange år varetog Bjarne Vennegaard alt udvikling i virksomheden, men de seneste år er flere kommet til:

- Jeg laver 3D-tegninger og stod indtil for seks år siden selv for al udvikling. I dag er vi tre, som tegner produkterne, fortæller han.

Peder Nørgaard laver styresystemer, og han er meget tilfreds med, at han tog springet til Holstebro:

- Jeg havde erfaring fra firmaer i Herning, da en god ven ringede og spurgte, om det ikke var noget for mig at blive ansat hos BV Teknik. Det har jeg aldrig fortrudt, siger han.

Bjarne Vennegaard er stolt over, at 40 år som selvstændig erhvervsdrivende er gået godt. Endda så godt, at han tidligt i karrieren kunne sende starthjælpen retur:

- Jeg fik tilskud fra Industrifonden. Aftalen var, at hvis det gik godt, skulle jeg betale pengene til. Det gik godt, så jeg har efterfølgende returneret pengene.

Undervejs havde Bjarne Vennegaard hævet de 5.000 kroner, der stod på hans private etableringskonto. Kontoen havde han oprettet som 17-årig, for erhvervsmanden, der er født i Hjerm, vidste tidligt, at han skulle være selvstændig. Den faglige retning har han aldrig fortrudt, for den har sikret arbejde:

- Måske var det lidt en tilfældighed, at jeg valgte mit fag. For jeg kunne se, at det var muligt at få arbejde som elektromekaniker. Inden jeg oprettede og fik et momsnummer, udviklede jeg nogle måleinstrumenter, fortæller han.

Tidligt i sin karriere udviklede Bjarne Vennegaard også et instrument til sundhedssektoren. Instrumentet blev anvendt som måleudstyr i forbindelse med hjerteoperationer på det daværende Aarhus Kommunehospital. Det er blot et af mange produkter, som Bjarne Vennegaard efter 40 år som selvstændig inden for branchen med stolthed ser tilbage på.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126