23948sdkhjf

Robotter har sparet penge og sparet slitage på medarbejderne

Carlsberg anskaffede i 2017 tre kollaborative robotter til en produktionslinje på bryggeriet i Fredericia. Det har været en god investering.

- Vi sparer penge og vi sparer noget nedslidning på medarbejderne. Det kostede selvfølgelig også en medarbejder, men jeg tror ikke, der er nogen, der har lyst til at lave det, den robot laver 24/7.

Det siger tapperiassistent Niels Nielsen, som til dagligt arbejder ved tappelinjen.

På linjen bliver der tappet øl, cider, sodavand og cocktails. Drikkene bliver tappet på såkaldte DraughtMasters, som er 20 liters plastfustager.

To af robotterne sørger for at fodre linjen med papkasser. Den ene løfter et bundt papkasser fra pallen over i en holder, hvorefter den anden klipper båndene, der holder dem sammen.

Den tredje robot løfter konstant fire tappeventiler ad gangen op på et transportbånd, hvilket i høj grad er ensidigt, gentagende arbejde, som operatørerne nu ikke behøver at udføre.

Variation en udfordring

Men robotterne er ikke altid lige så gode som mennesker til at håndtere materialer.

- Den største udfordring, vi har, er, at de materialer, der kommer til robotten, helst skal stå på samme måde. Nu er det her et tilfælde med pap og bånd rundt om papbundterne, og de skal helst sidde på den samme måde hele tiden, for ellers får vi nogle udfordringer, fortæller Niels Nielsen.

Se video om Carlsbergs erfaringer

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.319