23948sdkhjf

Nordjysk software-virksomhed springer ud som robotleverandør

En ny dansk robotleverandør bliver en realitet, når HI-messen løber af stablen i Herning fra den 5. til den 7. oktober.

Det er den nordjyske lager-softwarevirksomhed Tasklet Factory, der har indgået et partnerskab med Mir – Mobile Industrial Robots – om at levere autonome mobile robotter til både danske og udenlandske virksomheder.

- I Tasklet Robots samler vi to danskbaserede lager- og logistikteknologier i verdensklasse. Vi glæder os til at udforske potentialet i at sætte to markedsførende løsninger sammen, der deler afsæt i samspillet mellem hardware, software og mennesker, siger Casper Bæhr, sales manager hos Tasklet Robots, i en pressemeddelelse.

Tasklet Factory udvikler og sælger den mobile scannerløsning Mobile WMS, som gør det muligt at erstatte manuelle løsninger på lageret med stregekodescanninger. Fremover suppleres den forretning altså af robotterne fra Mir, som ved hjælp af kameraer, sensorer og software flytter gods fra A til B, imens de selvstændigt undviger personer og forhindringer. Robot-samarbejdet omfatter også topmodulproducenten ROEQ.

Giver medarbejderne teknologien i hånden

Et væsentligt kendetegn for danske robotløsninger er brugervenlighed – og netop dette bliver kernen i Tasklet Robots.

- Vores ambition er at bringe lagerteknologien helt ned i gulvhøjde. Ved at kombinere spidskompetencerne på tværs af Mir, ROEQ og Tasklet kan medarbejderne på gulvet flytte både lagerdata og fysiske varer med en håndholdt enhed, der ligner den telefon, vi allesammen render rundt med, siger Casper Bæhr, og fortsætter:

- Groft sagt afløser scannerne pen og papir, imens robotterne erstatter gaffeltrucken. Og begge dele frigiver menneskelige ressourcer til mere værdiskabende opgaver.

Produktprogrammet hos ROEQ indeholder eksempelvis bure eller ruller, som bygges på toppen af Mir-robotterne, alt efter behovet hos kunderne. Robotterne kan også udstyres med kroge eller pallehylder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125