23948sdkhjf

Sydvestjysk gazelle præsenterer rekordresultat

Det netop offentliggjorte 2011-regnskab fra Holtec Automatic er selskabets bedste nogensinde. Bruttoavancen er vokset 48 % i forhold til 2010, og årets resultat er næsten firedoblet. Samtidig er nyt datterselskab kommet godt fra start.
Holtec-koncernen, der specialiserer sig i industriel automation og fire gange er kåret til gazelle, har efter et par år med afmatning nu for alvor genoptaget sin vækstkurs. Den netop offentliggjorte årsrapport for 2011 viser, at Holtec Automatic atter øger både aktivitetsniveau og indtjening. Således har seneste regnskabsår budt på en fremgang i bruttofortjenesten på 48 % – fra 9,8 mio. kr. til 14,5 mio. kr. – mens årets resultat efter skat er næsten firedoblet til knap 2,5 mio. kr.

Også det nystiftede datterselskab, Holtec Automatic – Vest i Lem ved Ringkøbing, er kommet godt fra start med et plus på bundlinjen. I 2011, der er virksomhedens første regnskabsår, er opnået en bruttofortjeneste på 5,1 mio. kr. og et resultat efter skat på 131.000 kr.

– Succesen kan tilskrives meget dygtige medarbejdere, der tager udfordringerne op, og så har sidste års køb af konkurrenten Højmark Automatic bidraget positivt til vores resultat allerede i 2011, siger Søren Jensen, der er Holtec-selskabernes direktør og hovedaktionær.

10 nye arbejdspladser i 2011
Også medarbejderstaben er vokset betragteligt. I starten af 2011 var der 26 medarbejdere hos Holtec, mens tallet ved årets udgang var steget til 36. En tredjedel af dem arbejder for Holtecs virksomhed i Lem, hvor 40-årige Jimmy Nielsen netop er blevet ansat som daglig leder.

Han er uddannet elektromekaniker og har fra sit seneste job indgående kendskab til Holtecs styringsløsninger til produktionslinjer.

– Jeg opdagede lidt tilfældigt, at Holtec søgte en afdelingschef, og tænkte, at det job måtte jeg gå efter, for det er en spændende virksomhed, siger Jimmy Nielsen, der i 2012 forventer at fortsætte væksten med yderligere ansættelser.

Klar til yderligere opkøb
Efter den succesfulde overtagelse af Højmark Automatic vil Holtec ifølge Søren Jensen videreføre sin strategi om at vokse gennem opkøb.

– Vi har opnået en stærk markedsposition i hele det vestlige Jylland og er nu klar til at bevæge os mod øst. Således kigger vi på mulige opkøbsemner i området omkring Silkeborg og Århus, i Trekantområdet og omkring Sønderborg, siger han.

Ud over opkøb vil Holtec i 2012 satse på organisk vækst inden for sit eksisterende virkefelt.

– Vi vil fortsat styrke vores kompetencer inden for industriel automation og desuden satse kraftigt på de nye vækstområder vand, miljø og energi, slutter Søren Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078