23948sdkhjf

Smedeværksted klar til at skære tykt for nye kunder

Fynske CFB Industri har investeret på maskinsiden og kan med en ny plasmaskærer skære plader i op til 80 mm, hvilket nu skal tilbydes til eksterne kunder.

Det forklarer Christian Falk, som er indehaver og daglig leder af den fynske virksomhed, der er specialister i smede- og konstruktionsarbejde.

Den nye plasmaskærer er en Baykal CNC-styret plasmaskærer med et skærebord 2200 x 6400 mm, og den er købt hos Kapema i Thisted i samspil med en Baykal CNC styret 240 ton kantpresse med en bukkelængde på 4100 mm.

Helt overordnet købte CFB Industri maskinerne for at forkorte egne leveringstider, men der er store sidegevinster.

- Inden vi fik de her maskiner selv, så købte vi de her skære- og bukkeydelser ude i byen. Nu holder vi de opgaver internt i huset, men vi købte også plasmaskæreren, fordi vi gerne vil skære for andre og på den måde fylde maskinen op, siger Christian Falk.

Skære i 80 mm sort stål

For med en skæreydelse på op til 80 mm i sort stål har CFB Industri fået nogle muskler, som andre kan få glæde af.

- Der er ikke så mange virksomheder på Fyn, som kan skære så tykt, og det er nogle kompetencer, vi gerne vil sælge til andre, siger Christian Falk, der allerede har fået flere henvendelser på maskinen.

Direktøren er da overordnet set også rigtig godt tilfreds med de to maskiner.

- Jeg er meget tilfreds med den kvalitet, maskinen leverer. Det er et ufatteligt flot snit, plasmaskæreren laver, og hele processen omkring de nye maskiner er gået godt. Vi bevæger os den rigtige vej, men der har selvfølgelig været nogle startomkostninger og noget indkøring, siger han og henviser blandt andet til, at den nye plasmaskærer også har medført investering i en ny kran til maskinhallen.

Krav om kort leveringstid

CFB Industri har i dag 12 ansatte, og det fynske smedeværksted har haft rigtig travlt i løbet af foråret og op til sommerferien.

Nu er der kommet lidt mere ro på, men som direktøren siger, så kan en enkelt større opgave igen få ordrebogen til at flyde over.

Og kunderne findes hovedsageligt i industrien og byggeriet.

- Kunderne går meget op i leveringstid, det er helt afgørende lige nu, og vi forsøger at gøre alt, hvad vi kan for at møde kunden, forklarer Christian Falk, som dog også understreger, at krav om hurtig leveringstid ikke må opfyldes for enhver pris.

- Vi gør meget ud af at løse kundens behov på den rigtige håndværksmæssige måde, og vi rådgiver altid kunderne den vej. Vi laver tingene på den holdbare måde, fordi god kvalitet og levering til tiden i vores øjne er klart det bedste på den lange bane.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069