23948sdkhjf

Olieindustrien svigtede - men stålfirma lever godt af procesudstyr

Det esbjergensiske svejse- og stålfirma EMS med 60 ansatte kommer ud med et overskud før skat på 5,6 mio. kr. i regnskabsåret, der sluttede 31. maj 2021. Sidste regnskabsår sluttede med et overskud på 3,5 mio. kr.

Der er især vækst inden for procesudstyr som resultat af, at EMS har rettet fokus mod procesindustri og den grønne energi.

- Det har vist sig som en stor styrke under covid-19-pandemien, hvor kollapset på det globale oliemarked satte aktiviteten på standby hos mange af virksomhedens olie- og gaskunder, skriver EMS i en pressemeddelelse.

- 2020/21 har på mange måder været et atypisk år, der har stillet store krav til vores fleksibilitet. Jeg er især tilfreds med, at vi allerede nu kan se så markante resultater af vores satsning på procesudstyr. Det lover godt for de kommende år. Samtidig forventer vi, at efterspørgslen fra olie- og gaskunder så småt vil begynde at stige igen, siger administrerende direktør Kenneth Hagelskjær.

Udvidelse til 60 mio. kr.

De gode tider for EMS bliver nu omsat i en 60 mio. kr stor fabriksudvidelse med to haller. Der er rejsegilde på udvidelse i morgen. I den ene af hallerne får virksomheden en løftekapacitet på 32 tons, som ifølge virksomheden er den største løftekapacitet i Esbjerg.

- Udvidelsen sikrer mere plads til vækst og giver os mulighed for at vokse med vores kunder. Vi har sat os et mål om, at vi skal være en foretrukken produktionspartner for virksomheder, som enten producerer, forbruger eller flytter store mængder af energi, hvad enten det er inden for vind, PtX eller olie og gas, siger Kenneth Hagelskjær.

En af de nye haller får en ind- og udgangskapacitet på hele 8x8 meter. Dermed vil EMS kunne imødekomme en stigende efterspørgsel på store modulopbyggede konstruktioner.

EMS er er specialiseret i design og fremstilling af rør, tanke, stålkonstruktioner og mekaniske løsninger med særligt fokus på energi og den maritime sektor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687