23948sdkhjf

Rustfri stålspecialist: - Derfor er der hul til os i markedet

De store leverandører af produktionslinjer til fødevareindustrien er i dag på kundelisten hos stålspecialisten Beritech

Der er en god grund til, at Aalborg-virksomheden Beritech på kort tid har fået succes som leverandør til fødevare- og medico-industrien.

For Beritech har fundet et hul i markedet som underleverandører til de store kendte leverandører af produktionslinjer til fødevareindustrien.

- Der findes ingen andre som os, siger Beritech-ejer Bent Larsen, der har en fortid som først medejer og siden teknisk direktør hos Carsoe, der leverer produktionslinjer til fiskeindustrien.

Og det var her, han så behovet for en virksomhed som Beritech, der med en bred vifte af kompetencer i stand til at levere både smede- og montagearbejde på de proces- og produktionsanlæg, som bliver solgt til fødevareindustrien.

- I Carsoe kunne vi aldrig finde nogen underleverandører, når vi skulle vækste, og det er svært selv at koordinere og styre 100 smede, når det du er god til er at sælge maskiner og anlæg til fødevareindustrien. Det er slet ikke på smede- og metaldelen, at de her virksomheders kompetencer findes, siger Bent Larsen med henvisning til, at det netop er smede- og metaldelen, som Beritech nu løfter for kunderne.

En samlet pakke

Samspillet foregår ved, at de store leverandører til fødevareindustrien placerer hele stål- og montagedelen hos Beritech i en samlet pakke, og så i stedet selv fokuserer på at sælge, udvikle og tegne deres projekter til deres kunder.

- Når der eksempelvis kommer en opgave ind hos en af de store leverandører til fødevareindustrien, så sender de bare tegningerne til os, og så skærer vi alle plader og rør og bukker og monterer. Vores kunder får det hele leveret som et enkelt varenummer, hvor vi tager ansvaret for montagen og hele den komplekse del af produktionen, siger Bent Larsen, der påpeger, at flere af Beritechs kunder tidligere har lagt deres ordrer på netop stål-arbejdet hos udenlandske underleverandører.

Nu ender de opgaver i Aalborg hos Beritech, der udover rollen som underleverandør også selv sælger, producerer og leverer færdige tank- og procesanlæg til slutkunder i procesindustrien med fokus på mejerisektoren.

Kunder kommer selv

Lige nu er der travlt hele vejen rundt i Beritech.

- Vi gør ikke så meget lige nu for at finde nye kunder, for kunderne kommer af sig selv på grund af vores netværk, men vi kigger selvfølgelig hele tiden på, hvordan vi skal angribe markedet, siger Bent Larsen.

Og markedet er lige nu fuldstændig overophedet efter en corona-periode, hvor medico- og fødevareindustrien har kørt på højtryk. Det vil den ifølge Bent Larsen blive ved med, selvom tempoet måske bliver sat en smule ned.

- Der bliver så mange mennesker i verden, at det her marked helt overordnet vil vokse. Alt hvad der har med fødevarer at gøre, vil fortsætte med at gå frem, og jeg tror, vi står godt på den lange bane, fordi vi leverer god service. Hvis du kan levere varen, så lægger folk mere og mere ved dig, siger Bent Larsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078