23948sdkhjf

Ny bestyrelsesformand til nordjyske Lyras

Erhvervsmanden Martin Bøge Mikkelsen er tiltrådt som ny formand for bestyrelsen i Lyras, der udvikler pasteuriseringsteknologi.

Det oplyser Lyras i en pressemeddelelse.  

Martin Bøge Mikkelsen kommer med ledelseserfaring fra et job som koncerndirektør og direktionsmedlem i Tryg. Han sidder i dag som bestyrelsesformand hos Parent og IoT Denmark samt formand for Interforce Region Hovedstaden. Derudover sidder han på bestyrelsesposter hos blandt andet det børsnoterede selskab Intermail samt hos det kapitalfondsejet SSG.

- Jeg skal sikre en professionalisering af virksomheden, så vi bygger et solidt skelet, som kan vokse både hurtigt og sikkert, nu hvor ordrerne begynder at rulle ind, siger Martin Bøge Mikkelsen.

Ny pasteurisering

Lyras har udviklet en teknologi, der med UV-teknologi uskadeliggør bakterier og sporer i råmælk og andre væsker. Et alternativ til klassisk pasteurisering, hvor mælk varmes op og køles ned igen for at dræbe bakterier.

Den nye teknik benytter et lysfilter, der kun lader en bestemt bølgelængde af UV-lys passere. Væsken ledes forbi dette lys i en kontrolleret bevægelse, så alle bakterier og sporer inaktiveres effektivt. Den skånsomme behandling betyder, at fødevaren beholder sine naturlige egenskaber og struktur, da opvarmning undgås. Teknologien kan bruges på de fleste flydende fødevarer, blandt andet mælk, juice, øl og vin.

- Jeg vil meget gerne tage min del af ansvaret for, at vi kan aflevere vores klode i sundere tilstand til vores børn og børnebørn. Med det unødvendigt store ressourceforbrug, vi har i dag, trækker vi jo over på vores ressourcer allerede fra midsommer, selvom der eksisterer bedre og mindre energikrævende teknologi, forklarer den ny bestyrelsesformand.

CEO og grundlægger i Lyras, Rasmus Mortensen, er glad for virksomheden har kunnet tiltrække en kapacitet som Martin Bøge Mikkelsen.

- Vi har som bekendt tårnhøje ambitioner og går benhårdt efter at gøre en mærkbar forskel ved at skabe en mere bæredygtig fødevareproduktion i hele verden. De ambitioner er vi ikke i tvivl om, at Martin Bøge Mikkelsen kan være med til at realisere, siger Rasmus Mortensen.

Martin Bøge Mikkelsen tiltrådte som bestyrelsesformand i Lyras 2. august.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11