23948sdkhjf

50 nye kolleger: Svanehøj fortsætter internationalisering med nyt opkøb

Flydende gas er en vigtig del af fremtidens bæredygtige energisystem, og Svanehøj skal være en betydelig aktør i den værdikæde, der sikrer håndteringen af gas på globalt niveau.

Det er visionen hos den danske pumpespecialist, som nu sætter yderligere handling bag ordene gennem et opkøb af Wärtsilä Tank Control Systems (TCS), der beskæftiger godt 50 ansatte i Storbritannien, Singapore og Frankrig.

Opkøbet af Wärtsilä TCS, der historisk er kendt som Whessoe, tilfører Svanehøj kompetencer inden for produktion, salg og service af high end målesystemer til gastanke på LNG-skibe og landbaserede LNG-anlæg.

- Gas er en af de største drivkræfter i den grønne omstilling. Flydende naturgas som LNG og LPG er allerede i dag et renere alternativ til olie og kul. Og med Power-to-X vil vi om få år se grøn strøm fra sol og vind omdannet til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri. Opkøbet af Wärtsilä TCS er et udtryk for, at vi ønsker at gøre Svanehøj til en globalt førende specialist, der producerer og servicerer udstyr til håndtering af alle former for flydende gas; naturgas, biogas og ikke mindst fremtidens Power-to-X-baserede brændstof, siger CEO i Svanehøj, Søren Kringelholt Nielsen.

Adgang til 500 LNG-skibe

Opkøbet af Wärtsilä TCS åbner nye, spændende muligheder for Svanehøjs hastigt voksende serviceforretning, hvor aktivitetsniveauet er tæt på tredoblet siden 2018. Svanehøj er allerede i dag blandt de førende inden for service af cargo-systemer på LPG-skibe, og hensigten er at bruge opkøbet som afsæt til at opnå en tilsvarende position på de større LNG-skibe.

- Med opkøbet vil Svanehøj være det oplagte valg som serviceleverandør på de omkring 500 LNG-skibe, hvor Wärtsilä TCS’ målesystemer er installeret. Og når vi først er ombord, vil det for mange kunder være attraktivt at samle serviceopgaverne og gøre brug af vores kompetencer inden for service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering, forklarer direktør for service og aftersales hos Svanehøj, Morten Christian Larsen.

Han vil med opkøbet stå i spidsen for en serviceafdeling med over 70 medarbejdere og aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Kina og Singapore. Med en forventet aktivitetsstigning i serviceafdelingen på 30-40 procent er planen at udvide funktionærstaben på kontorerne i Danmark og Singapore.

Landbaserede aktiviteter understøtter grøn mission

Som led i overtagelsen af Wärtsilä TCS etablerer Svanehøj en ny selvstændig forretningsenhed for landbaserede aktiviteter. Denne enhed får base i Calais i Frankrig, hvorfra Wärtsilä TCS i dag producerer og sælger målesystemer til landbaserede LNG-anlæg.

- Landbaserede aktiviteter har ikke hidtil været et fokusområde i Svanehøj. Men det er et stærkt supplement til den eksisterende forretning, der samtidig understøtter vores mission om at bidrage til den grønne omstilling. Og der er ingen tvivl om, at behovet for løsninger til håndtering af flydende gas vil stige både til lands og til vands i takt med udfasningen af olie og kul, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Attraktivt marked for service og aftersales

Opkøbet af Wärtsilä TCS er Svanehøjs andet på mindre end ti måneder. I november sidste år overtog Svanehøj gastanker-specialisten Force Technology Marine Equipment Service, hvilket har gjort Svanehøj til en one-stop-shop, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

- De to opkøb er udtryk for den meget positive udvikling, som Svanehøj-koncernen befinder sig i. Med investeringerne fortsætter vi den strategiske satsning på det attraktive marked for service og aftersales, som vi har store forventninger til i de kommende år, siger bestyrelsesformand i Svanehøj, Søren Ø. Sørensen.

Efter det seneste opkøb beskæftiger Svanehøj Danmark cirka 230 medarbejdere og har aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Frankrig, Singapore, Kina og Japan.

Handlen mellem Svanehøj Danmark og Wärtsilä Corporation er betinget af relevante myndigheders godkendelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094