23948sdkhjf

Robothandske giver superkræfter: - Jeg har altid rodet med ting i min fars værksted

Der er flyttet et nyt spirende robotfirma ind i Odenses StartUp Hub. Det er High Precisions Systems, som udvikler en exoskeleton handske, en handske, der kan give indehaveren ekstra kræfter.

- Den er primært rettet mod fysisk krævende gentagne opgaver, som enten er for svære at automatisere, eller som ikke er økonomiske at automatisere. Der hjælper vores handske med at øge medarbejderens effektivitet, og i det lange løb vil det reducere skader, siger Niels Dahl, som stiftede sit firma i 2019.

Han er 25 år og stadig ingeniørstuderende på DTU, men han ser optagelsen i StartUp Hub'en i Odense som en stor chance for at udvikle produktet videre.

- Jeg har altid rodet med ting i min fars værksted. Jeg har vist, at jeg kan fremstille det her produkt, men jeg er ikke nået til en fuld funktionel prototype. Den tror jeg, at jeg kan lave inden december. Så kan jeg måske være klar til en indledende investeringsrunde til sommer 2022, siger Niels Dahl.

En ny løsning

Niels Dahl vil kombinere en række allerede eksisterende teknologier i handsken til et unikt produkt.

- Så vidt jeg kan se, så er der ikke nogen, der har lavet en lignende løsning før. Så det vil en hel ny løsning, siger han.

Af samme grund ønsker han heller ikke endnu at offentliggøre billeder af de første prototyper. 

Han siger, at hans firma egentlig ikke har opfundet ny teknologi, men virksomheden er god til at kombinere eksisterende teknologier.

Niels Dahls virksomhed er foreløbig en enmandsvirksomhed. På længere sigt vil han gerne have flere medarbejdere med.

- Lige nu er der ikke så meget økonomi i projektet, så jeg kan ikke betale en ansat. Men jeg er altid på udkig efter gode folk, siger han.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.328