23948sdkhjf

Malingproducent viser cobot-løsninger

Kollaborative robotter, eller cobots, kan bruges i mange processer, for eksempel slibning.

Det er noget af det, som malingproducenten Sherwin-Williams vil vise på demodag hos virksomheden 22. september i Herning. Arrangementet foregår i samarbejde med blandt andet Technicon. De besøgende kan blandt andet se slibeopgaver blive udført af cobots

- Vi stræber efter at give vores kunder merværdi ved ikke ”blot” at kunne levere maling. Der ligger mange trin før og efter en overfladebehandling og mange af de manuelle og gentagende processer kan i dag med fordel automatiseres, siger teknisk chef Henrik Holm, Sherwin-Williams.

Sherwin-Williams leverer maling til den danske træ- og møbelindustri.

- Nu hvor COVID-19-restriktionerne stort set er ophævet, vil vi gerne være med til at vise branchen hvordan man kan drage fordel af mulighederne inden for fleksibel automation. Med dette arrangement vil vi give den danske træ- og møbelindustri indblik i de nyeste trends indenfor håndtering og opgaveløsninger med ny teknologi som omdrejningspunkt, siger Henrik Holm.

Henrik Christensen, salgschef fra Technicon, slår på, at robotter i dag har nået et avanceret niveau:

- Robotter, der hurtigt og nemt kan omstilles er ikke alene med til at styrke produktiviteten og konkurrencekraften. Soft- og hardwaren har i dag et så avanceret niveau, at man kan fastholde et højt ensartet kvalitetsniveau. Samtidig er de arbejdsmiljømæssige gevinster indlysende. Det er f.eks. oplagt at lade robotten klare slibe- og polerings-, og mellemslibningsopgaverne, så medarbejderne skånes for slibestøv. Dermed fremmer man arbejdsmiljøet og styrker rekrutteringsmulighederne fordi man bliver en mere attraktiv arbejdsplads, siger Henrik Christensen.

Medarrangører til begivenheden i Herning er også virksomhederne Flex Trim, DEFX og TMS-AS.

Arrangementet foregår onsdag 22. september kl. 10-16.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11