23948sdkhjf

Firma bag robotskruetrækker er 30 mio. kr værd

Fynske Spin Robotics, som i juni gik på markedet med en robotskruetrækker, bliver nu værdiansat til 30 mio. kr. Det er investeringseksperten Keystone, som har stået for vurderingen.

Vurderingen sker forud for, at de to ejere CTO Thomas Sølund og CEO Teit Silberling åbner for en investering udefra på 10 procent.

Spin Robotics er hastigt på vej ud til virksomheder i Europa. Virksomheden fortæller i en pressemeddelelse, at der er distributører på plads i Tyskland, Holland, Tjekkiet og Danmark. Dermed er firmaet klar til salg i 13 europæiske lande.

Spin Robotics har blandt andet fået afprøvet sine robotskruetrækkere hos Danfoss, hvor de er blevet godt modtaget.

- De resultater, vi har set indtil videre fra Spin Robotics SD35 er meget lovende. Vi forventer, at den fuldautomatiske skruetrækker vil øge både vores kvalitet og produktivitet. Samtidig skåner vi vores medarbejdere og kan tilbyde dem mere interessante opgaver end skruning, siger platform architect Kristian Revall Thorsen fra Danfoss.

Spin Robotics fremhæver, at den automatiserede skruetrækker til robotter sikrer højere kvalitet, højere produktivitet og bedre arbejdsmiljø.

- Jeg har set på danske virksomheder, hvor opslidende skruearbejde er, selvom det er med halvautomatiske skruetrækkere, siger Thomas Sølund.

- Medarbejderne over 40 år har typisk en form for støttebind på albue eller håndled som tegn på, at de har ødelagt deres krop ved at lave de samme bevægelser dag ud og dag ind, siger han.

Thomas Sølund stiftede Spin Robotics i 2019 efter han i en årrække havde arbejdet som teknologichef hos Teknologisk Instituts Robotcenter i Odense. Spin Robotics har nu 11 ansatte.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.359