23948sdkhjf

Stålpris på himmelflugt: Fra 3.400 til 8.800 kr. på et år

Prisen på stål er fløjet mod himlen det sidste år. Prisen for varmtvalset coil stål i Danmark og Europa er steget fra 3400 kr pr. ton i juli 2020 til 8.775 kr i august 2021 som opgjort af stålanalysefirmaet MEPS.

Prisen er altså mere end to-en-halv gange højere i dag, end den var for godt et år siden.

Ingen ville have troet, at stålprisen ville komme så højt op for et år siden. Historisk set er der tale om helt uhørte stålpriser.

Prisen for varmtvalset coil er en af de ledende priser på stålmarkedet, og det er en pris, som ligger til grund for andre stålpriser.

At prisstigning sætter ind netop i sommeren 2020 passer godt med mange danske virksomheders oplevelse af, at væksten og dermed efterspørgslen for alvor tog fart efter sommerferien 2020.

Stabilisering

Det ser ud til, at der er indtruffet en vis stabilisering af prisen de seneste måneder efter mange måneders stigning.

Men hos stålgrossisten Tibnor tror man ikke meget på, at vi vil se faldende stålpriser i de sidste måneder af året.

- Vi kan se, at kurven flader ud. Der er også nogen, der forudser, at vi vil se faldende priser, men de priser vi lige har fået for oktober, er stigende. Så pilen peger stadig svagt opad, siger produktchef Arne Stubberup fra Tibnor.

- Der er en kolossal aktivitet i industrien rundt omkring og også i byggeriet. Så vi tror ikke, at stålpriserne vil falde lige foreløbigt, siger han.

Firedobling i USA

Stålprisen i USA er i øvrigt steget endnu kraftigere end i Europa. Her er prisen for varmtvalset stål firedoblet over det seneste år. Prisen på varmtvalset stål i coils i USA er nu oppe på 1925 $, eller 12.100 kroner.

Det er toldbarrierer, der gør, at priserne bevæger sig forskellige i Europa og USA.

Artiklen er en del af temaet Råvarer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156