23948sdkhjf

Vindgiganter vil ikke støtte tårnproducenters kamp mod kinesisk prisdumping

De store vindmølleproducenter som Vestas og Siemens Gamesa importerer i stor stil vindmølletårne fra Kina. Takket være heftig statsstøtte fra den kinesiske regering er de kinesiske tårne væsentligt billigere end tårne fra for eksempel de danske producenter Welcon og Valmont SM. Det skriver Finans.dk.

I 2016 indførte EU en antidumpingtold på valset stål fra Kina for at beskytte den europæiske stålindustri. Det betød, at europæiske virksomheder ikke længere har adgang til billige råmaterialer fra Kina. Vindmølletårne er dog undtaget fra tolden, og det betyder, at kineserne selv kan producere tårnene af billigt stål og herefter sende dem til Europa.

Det har fået Welcon og Valmont SM til at anlægge sagen i EU, som ventes at komme til en afgørelse i løbet af få måneder. De to tårnproducenter skal dog ikke vente støtte fra vindmølleproducenterne.

- Den europæiske vindmølleindustri, der i dag beskæftiger omkring 300.000 mennesker, er i en global konkurrencesituation, og hvis vi skal sikre, at vindenergi fortsat er konkurrencedygtigt mod fossile energiformer, er det vitalt, at vi har en fleksibel og effektiv global værdikæde og ikke bremser den grønne omstilling med handelsbarrierer, skriver Vestas i en mail til Finans.dk.

Også Siemens Gamesa stritter imod og påpeger ligeledes i en mail, at told på vindmølletårne risikerer at ”reducere adgangen til essentielle komponenter til vindmølleindustrien”.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE13278634/kamp-for-800-danske-job-vindgiganter-og-underleverandoerer-i-strid-om-kinesisk-prisdumping/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.265