23948sdkhjf

Vestas kan ånde lette op: Flertal for testcenter i Vestjylland

De seneste måneder har der været heftig debat om fremtiden for Vestas’ testcenter i Lem Kær syd for Ringkøbing.

Vindmølleproducenten vil gerne have lov til at teste møller med en højde op til 270 meter. Og det ser nu ud til at blive virkelighed, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Hidtil har det været usikkert, om Venstre-borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard, kunne samle flertal for de fremtidige planer for testcentret. Nu har to socialdemokratiske byrådsmedlemmer, Linda Nielsen og Helge Albertsen, imidlertid besluttet sig for at stemme for testcentret sammen med resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe. Dermed tegner der sig et flertal i byrådet, som skal stemme i aften.

- Jeg ville slet ikke have testmøller i Lem Kær. Det er et forkert at placere så høje møller tæt op af tre landsbyer. For mig er det sådan set ligegyldigt om der kommer otte eller seks testmøller. Men ved at sige nej, ville beslutningen trække i langdrag - og møllerne ville komme alligevel. Så når jeg alligevel siger ja, så er det for at passe på de lokale arbejdspladser, som jeg kan forstå, at Vestas nu vil sikre, siger Linda Nielsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Som en del af aftalen reduceres antallet af testpladser fra de nuværende 11 til otte. Møllerne bliver altså op til 270 meter høje, hvilket er væsentligt mere end de møller på 150 meter, der står der i dag.

Originalartikel: https://dbrs.dk/artikel/hun-ville-slet-ikke-have-testm%C3%B8ller-han-ville-have-dem-pillet-ned-igen-her-til-aften-har-de-afgjort-sagen-om-lem-k%C3%A6r

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.578