23948sdkhjf

FOM Technology i selskab med Amazon og Microsoft: Udvalgt til amerikansk videnskonsortium

Som det eneste udenlandske selskab er FOM Technologies blevet udvalgt til at deltage den amerikanske statsfinansierede IMOD-klynge (Center for Integration of Modern Optoelectronic Materials on Demand).

IMOD har til formål at transformere konventionel og kvanteoptoelektronik gennem udvikling af atompræcise halvledermaterialer og additive fremstillingsprocesser. IMOD skal fremme applikationsfelter, lige fra quantum dot, LED’er og strålingsdetektorer til nye kvantelyskilder og kvantesensorer.

Skal udfordre de videnskabelige grænser

Med i konsortiet er fem store amerikanske selskaber, 11 førende universiteter og fire nationale regeringspartnere, der modtager i alt 25 millioner dollars til finansiering af et strategisk center, der skal skabe fremtidens informationsteknologi.

FOM Technologies’ slot die coating-teknologi skal hjælpe med at åbne udfordre de videnskabelige grænser inden for kvantemekanik og udvide og internationalisere de vigtige STEM-områder (Science, Technology, Engineering and Math) i USA.

FOM Technologies er den eneste ikke-amerikanske virksomhed i klyngen, som har gigantiske virksomheder som Microsoft, Amazon og Applied Materials med.

Stolt direktør

CEO hos FOM Technologies, Michael Stadi, er enormt stolt af sit team på kun 12 medarbejdere, der har arbejdet utrætteligt på at implementere virksomhedens slot die coating-teknologi rundt om i verden.

- IMOD-konsortiet består af nogle af verdens største og mest innovative virksomheder, herunder førende universiteter og forskningsinstitutioner i USA. Vores deltagelse i denne højt profilerede videnskabsklynge er en godkendelse af vores teknologi og vores utrættelige bestræbelser på at levere dansk topmoderne udstyr for at muliggøre fremtidig materialeforskning. Holdet og jeg er begge enormt stolte og ydmyge, hvilket gør dette til en af ​​de vigtigste milepæle i FOM’s historie. Du kan sige, at den danske teknologiscene i dag virkelig slår over sin vægt. Det bliver ikke rigtig større end dette, siger Michael Stadi.

Udover FOM Technologies er Amazon, Microsoft, Applied Materials, Corning Inc. og Nanosys med i projektet som industrielle partnere.

De akademiske deltagere er University of Washington, Lehigh University, University of Pennsylvania, Georgia Institute of Technology, University of Chicago, Northwestern University, City University of New York, University of Maryland College Park, University of Maryland Baltimore County, University of Colorado Boulder og Columbia University

De fire statslige forskningsinstitutioner er NREL, Washington State Department of Commerce, Pacific Northwest National Laboratory og Northwest Quantum Nexus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109