23948sdkhjf

Siemens Gamesas Aalborg-fabrik producerer genanvendelig vinge

Verdens vindmølleproducenter er under pres for at skabe 100 procent genanvendelige vindmøller. Hidtil har vingerne været et kæmpe problem, men det mener Siemens Gamesa nu at have fundet en løsning på.

I hvert fald er vindmølleproducenten nu klar med vingen RecyclableBlade, som er produceret på koncernens fabrik i Aalborg. Det er ifølge Siemens Gamesas verdens første genanvendelige vinge til offshore-brug.

De 81 meter lange vinger kan efter udtjent værnepligt på havet neddeles til genanvendelige materialer.

Vingerne produceres ved at støbe forskellige materialer sammen ved brug af resin. Med en ny type resin kan Siemens Gamesa skille resinen fra de resterende materialer, når vingen skal skrottes, og dermed kan de resterende materialer genanvendes.

- Det er nu vi skal tackle klimakrisen, og vi er nødt til at gøre det på en holistisk måde. Som pionerer inden for vind-cirkularitet – hvor elementer bidrager til en cirkulær økonomi i vindindustrien – har vi nået en kæmpe milepæl i et samfund, der sætter omsorg for miljøet i centrum. RecyclableBlade er endnu et håndgribeligt eksempel på, hvordan Siemens Gamesa er førende inden for den teknologiske udvikling i vindindustrien, siger Andreas Nauen, CEO for Siemens Gamesa.

De første seks vinger er allerede produceret på fabrikken i Aalborg, og de skal i samarbejde med energiselskabet RWE installeres i Kaskasi-havmølleparken i Tyskland.

Samtidig er Siemens Gamesa i dialog med EDF Renewables og WPD om at sætte endnu flere vinger i drift i fremtidige havmølleparker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172