23948sdkhjf

Vestas giver myndighederne det gule kort: Giv os bedre rammevilkår eller vi flytter

Danmark er centrum for verdens vindmølleproduktion med tusinder af job inden for udvikling af fremtidens energiformer.

Men alt er ikke rosenrødt for Vestas, der har cirka 6.000 medarbejdere i Danmark. Vindmølleproducenten fører nemlig en vedvarende kamp for bedre vilkår. Det skriver Børsen.

- Vi mener, at Danmark skal være center for hele vores globale aktivitet. Det er det eneste, vi beder politikerne om: at sikre, at vi kan fastholde det. For ellers kommer konkurrencen en dag og begynder at flytte nogle af de ting, siger Vestas’ koncernchef Henrik Andersen til Børsen, og understreger, at hvis først forsknings- og udviklingsaktiviteterne bliver flyttet væk, så kommer de ikke tilbage til Danmark.

Han ser specielt to problemer for Vestas’ udvikling. Dels savner han muligheder for at fradrage forsknings- og udviklingsomkostninger, og dels frygter han mangel på egnede testpladser.

Specielt sidstnævnte har været i vælten i den seneste tid hvor testcentret i Lem Kær i Vestas’ egen baghave er til diskussion. Her vil Vestas gerne teste møller helt op til 270 meters højde kombineret med solcelleanlæg og power-to-X-teknologi.

Hidtil har der været 11 testmøller opstillet, men det ser lokale kræfter gerne reduceret helt ned til seks testpladser.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/politik/vestas-advarer-om-risiko-for-udflytning-fra-danmark

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.36