23948sdkhjf

Tårnproducenten Welcon tager næste skridt i amerikansk eventyr

Den danske producent af vindmølletårne har sammen med canadiske Marmen indgået en strategisk alliance med stålvirksomheden Smulders.

Sammen skal de tre selskaber producere overgangstykker til havmølleparker på det amerikanske marked med udgangspunkt i Port of Albany.

Netop i Port of Albany har Welcon og Marmen en fælles fabrik under opførelse, som efter planen skal stå klar i 2023, hvor man skal levere tårne til energiselskabet Equinor..

Fabrikken bliver den første amerikanske produktionsfacilitet, der kan producere offshore-vindmølletårne og overgangsstykker.

- Smulders er tydeligvis den rigtige partner for Marmen Welcon med en referenceliste på mere end 2.000 ovargangsstykker produceret på fabrikker i Europa, siger Patrick Pellerin, president for Marmen, i en pressemeddelelse.

- Det strategiske partnerskab muliggør videnoverførsel og øger vores produktionsevne for overgangsstykker på vores kommende fabrik i Port of Albany, tilføjer han.

- Med denne offentliggørelse har offshore vindudviklingsselskaber muligheden for at source alle deres store stål-producerede komponenter (fundamenter, overgangsstykker og tårne) i USA takket være vores nye fabrik, supplerer Carsten Pedersen, bestyrelsesformand hos Welcon.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203