23948sdkhjf

Sønderjysk aluminiumsvirksomhed på nye hænder: Fokuserer på bilindustrien

I 2018 igangsatte den tyske Benteler-koncern et transformationsprogram med det formål at sikre rentabel vækst og en bæredygtig fremtid ved at fokusere på sin kerneforretning som metalforarbejdningsspecialist. 

I 2020 blev transformationsindsatsen yderligere intensiveret med fokus på øget omkostningseffektivitet, strategisk vigtige nye ordrer, en optimeret produktportefølje og mere fleksible faste omkostninger. 
 
Som et led i næste del af transformationsprogrammet har Benteler nu besluttet at frasælge sine bilfabrikker i Tønder og Louviers til Fidelium Partners.
  
- Tønder- og Louviers-fabrikkerne har en fremragende positionering på deres respektive markeder. Da aluminium bliver et stadig vigtigere materiale for bilproducenter i produktionen af lette komponenter, er faciliteterne indstillet til at drage fordel af de aktuelle tendenser i bilindustrien, siger Dominik Beck, administrerende partner for Fidelium, i en pressemeddelelse. 

- Vi ser frem til at støtte ledelsesteamet og hele arbejdsstyrken på vejen mod at blive en uafhængig virksomhed. Sammen med vores operationelle ekspertise og erfaring inden for bilsektoren vil faciliteterne i Tønder og Louviers drage fordel af tæt samarbejde med vores bilporteføljeselskaber Mühlhoff Umformtechnik GmbH og R.E.T. GmbH såvel som deres netværk af bilproducenter og leverandører. Vi er overbeviste om, at det fulde potentiale på begge lokationer vil blive realiseret, tilføjer han. 

I de kommende måneder vil begge parter arbejde intenst for at muliggøre en problemfri overgang. Frasalget er fortsat underlagt den ordinære høringsprocesmed samarbejdsudvalget i Louviers. 

Transaktionen forventes at være gennemført i efteråret 2021. På det tidspunkt overføres ejerskabet af virksomhederne i Tønder og Louviers til Fidelium Partners.

Benteler Automotive Tønder er leverandør af aluminiumsdele til kendte bilproducenter som Daimler, Rolls-Royce, BMW og Audi. Fabrikken var tidligere ejet af den norske Hydro-koncern.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125