23948sdkhjf

Ny dansk døråbner åbner automatisk CNC-maskinerne for robotterne

Det er stadig kun en brøkdel af industriens CNC-maskiner, der i dag bliver fødet automatisk med emner. På hovedparten af verdens maskinfabrikker er det operatører, der manuelt åbner og lukker maskinernes tunge døre med et antal minutters interval.

For maskinfabrikker er automationsgrad og konkurrenceevne to sider af samme sag. Men at investere i en ny og fuldautomatisk CNC-maskine eller opgradere en ældre model kan være for stor en mundfuld både praktisk og økonomisk.

Automatisering skal gå hurtigere

I dag bygger integratorer ofte selv ”hjemmestrikkede” døråbnerløsninger, når CNC-maskiner skal automatiseres. Men det indebærer risici for fejl, driftsstop og farlige situationer, fordi løsningerne typisk kræver trykluft og hverken er standardiserede eller testede; Disse udfordringer imødekommer Made4CNC med Safedoor SD100.

- En stor trend i verden er, at der skal automatiseres hurtigere og mere, og for at det skal lykkes, skal vi bruge mindre tid på hver installation. Vi har med Safedoor SD100 pakket sikkerhed og robusthed ind i brugervenlighed, da vi mener, at det er nøglen til optimal produktivitet. Integration af cobots sammen med eksisterende CNC-maskiner giver rigtig meget mening, da automatisering af eksisterende maskiner giver lav risiko og kort tilbagebetalingstid for kunden, siger Peter Nadolny Madsen, CEO i Made4CNC.

Kendte robot-navne som investorer

Peter Nadolny Madsen stiftede Made4CNC i januar 2021 sammen med investorerne Thomas Visti og Lasse Kieffer. Trioen har spillet centrale roller i danske robotsucceser som Universal Robots, OnRobot, Purple Robotics og Mobile Industrial Robots.

- Made4CNC har forstået, hvad der skal til for at lette processen. Det er win-win for både slutkunde, ansatte, integrator, forhandler og producent. Derfor forventer jeg, at Made4CNC har etableret sig via robotforhandlere og integratorer i det meste af verden i løbet af de næste 12 måneder, siger Thomas Visti.

Stabile, sikre døråbnere

På Randers Tandhjulsfabrik har Nordelektro som integrator monteret to Safedoor SD100-dørløsninger fra Made4CNC.

- Det tog mindre end en time per CNC-maskine, og det er gode og stabile døråbnere, oplyser Lars Bo Nielsen, fabrikschef på Randers Tandhjulsfabrik.

For Nordelektro gør det en stor forskel, at man nu kan tilbyde kunderne en standardiseret døråbner, der er designet som solution-in-a-box:

- Safedoor SD100 er en komplet løsning, der gør det mere enkelt at arbejde med automatisering. Det er en stor fordel for os som integrator. Vi behøver ikke at opfinde nogle dybe tallerkener, og vi har en minimal projektrisiko, konstaterer Jesper Storm Simonsen, salgschef, Nordelektro.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094