23948sdkhjf

Spånligaen: Det automatiske og manuelle smelter sammen hos Schunk Intec

Schunk Intec er leverandør af alt indenfor gribere og robottilbehør samt befæstning og værktøjsholdere.

Naturligt nok er det sidstnævnte, der er i fokus på årets udgave af Spånligaen, men alligevel kan general manager Per Martens konstatere, at de to segmenter ikke længere er så langt fra hinanden.

- Det, der er interessant, er, at de to segmenter smelter sammen. Hvor vi førhen kørte opspænding for sig og robottilbehør og gribere for sig, begynder de to verdener at smelte sammen i forbindelse med den her automatisering af den metalbearbejdende industri. For os er det den ultimative synergi, siger Per Martens.

Pneumatisk skruestik

På nabostanden står robotintegratoren QRS, som er en nær samarbejdspartner for Schunk Intec, og det samarbejde har været med til at udviske grænserne mellem det automatiserede og det manuelle for Schunk Intec.

- En af de helt store sællerter efterhånden i Danmark er den skruestik, vi har her, en KSP, som er en pneumatisk drevet skruestik, som bliver brugt af rigtig mange. Blandt andet vores hovedintegrator QRS laver rigtig mange løsninger, hvor den er en del af. Det her er den helt nye model, hvor der faktisk er mulighed for at få luft op gennem skruestikken, så du kan blæse den ren, så du ikke skal gøre det eksternt, forklarer Per Martens, og fortsætter:

- Det her er faktisk en helt fuldautomatisk løsning, hvor man bruger KSP’eren, også på en maskine der ikke har luft, men så får man luftforsyning via robotarmen. Der kunne man gå ind og sætte en robotkobling på, som går ind og griber paletten og låser sig fast. Så kan den flytte hele paletten. Samtidig med det er der luftføringskanaler ind, så man kan aktivere skruestikken. Så på den måde fik man mulighed for, at robotten stod for hele lufttilslutningen til anlægget. Der er rigtig mange, der har købt maskiner uden luft på. Så det var egentlig grundideen fra QRS, at de ville begynde at servicere CNC-maskiner, der ikke har luft i planet, ved at det blev bragt ind ved hjælpe af robotten.

Fleksibel centrerpatron

Per Martens havde dog også de mere traditionelle og manuelle løsninger med på Spånligaen.

- Det nyeste, vi er kommet med, er denne manuelle skruestik, der hedder Rota-M Flex 2+2. Det er egentlig en centrerepatron, som kan fungere som skruestik for mange typer forskellige emner. Der får du faktisk bakkerne til at spænde parvis, således du med en centrerpatron kan spænde mange forskellige former. Der er vi igen tilbage til at have en så fleksibel løsning som muligt. En almindelig standardskruestik, der kun har to bakker, vil du aldrig kunne få til at holde på runde og ovale emner. Den her løsning giver den ultimative fleksibilitet, forklarer Per Martens.

En specialiseret messe

Han var godt tilfreds med, at det endelig var lykkedes at få Spånligaen ud over rampen efter flere forsinkelser som følge af corona.

- Vi ser det faktisk som en meget relevant messe, for det er specialister, der kommer her. Det er vores første messe i lang tid, så vi er lykkelige. Vi har også Dira Business torsdag-fredag, så det er virkelig en messeuge for os, som det ikke har været i mange år, lyder det fra Per Martens.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064