23948sdkhjf

Spånligaen: Mazak skød travlt efterår i gang

Spånligaen løber af stablen i disse dage, og her er Mazak en fast del af setupet.

Administrerende direktør Lars Lynge var da også glad for atter at være på græs efter en lang corona-nedlukning, og Spånligaen var blot den første af en række af arrangementer, hvor man kan møde Mazak.

- Vi har set frem til den event her, der er den første af fire, vi hopper ombord i. Nu skal vi ud over stepperne. Vi er på HI i Herning i oktober, og samtidig er vi også i Milano på EMO, og så er vi så i Odense til VTM i februar. Og henne i forsommeren 2022 holder vi faktisk også et kæmpestort event i vores nye hus, vi er ved at bygge i Middelfart, lyder det fra Lars Lynge.

Noget kendt og noget nyt

På Spånligaen havde maskinleverandøren traditionen tro indtil flere kørende maskiner og også lidt nyt med i posen til kunderne.

- Vi har vores lille 5-aksede maskine, der kom på markedet for halvandet år siden, som har været lidt en bestseller for os på mange områder; også i Danmark, hvor vi har rundet 15 enheder. Så det er et godt supplement til vores andre lidt større 5-aksede maskiner. Det er en allround maskine, som også kan udrustes med noget automation, enten emneveksler eller paletteveksler, lidt flere værktøjer og kraftigere spænding, forklarer Lars Lynge.

- Og så har vi vores nyeste model i Integrex-serien. Den har den facilitet, at den kører med en AI-styring, som står for Artificial Intelligence, som er den her kunstige intelligens. Og det betyder, at når du har en 3D-model, så lægger du den sådan set bare ind i styringen. Så genererer den hele programmet af sig selv ud fra nogle værdier, den kender fra tidligere. Det er en maskinserie, som i den vi viser her er i den nedre del af størrelsen, og så kan de blive rigtig store helt op til 8 meter, siger Lars Lynge.

Øget automatisering

Integrex-serien vil man også kunne opleve på EMO-messen senere på året, hvor Mazak har endnu flere maskiner med.

Og netop den generation af maskiner har Lars Lynge store forventninger til, for det tager automatiseringen af fremstillingsindustrien et nøk videre.

- Det her er i hvert fald noget helt nyt styringsmæssigt, og det synes vi er utroligt vigtigt specielt i den tid, vi lever i, hvor der ikke er arbejdskraft at få. Der laver styringen og maskinen jobbet for en. I gamle dage skulle man selv programmere maskinen, men i dag laver den også selv programmet. Og det er vi de eneste, der kan indtil videre, slutter Lars Lynge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094