23948sdkhjf

SSI Schäfer optimerer lagereffektiviteten hos Solar

Et nyt, integreret logistik-koncept fra SSI Schäfer har betydet en væsentlig forbedring af kapacitet og ydeevne for den danske grossist, Solar Danmark.
Det kører i forvejen rigtig godt for Solar Danmark, hvis centrallager ligger i Vejen. Produkterne er højteknologiske og stiller meget høje krav til distribution og logistik. Samtidig oplever virksomheden stigende efterspørgsel og store forventninger fra kunderne om en toptunet service.

– Solar leverer til hele Nordeuropa en lang række avancerede produkter, såsom sensor-systemer, ventilation, S7-styring til logistiksystemer og elartikler til maskiningeniører, fortæller Lars Kristensen, teknisk chef for logistiksystemet i Vejen.

– En heldigvis støt stigende ordrebeholdning og stigende behov for moderne logistik, lagerkapacitet og ordreplukningsstrategier gav stødet til en videreudvikling af vort distributionscenter her i Vejen. Derfor satte vi opgaven i udbud i 2009. Vi var nødt til at forbedre kapaciteten, ordreplukningen og hele flowet i ordreprocessen, fortsætter han.

Komplet og målrettet system
– Vi endte op med den optimale løsning med det koncept, som SSI Schäfer sammensatte for os. Vi har fået et skræddersyet lagerstyringssystem og et meget visuelt kontrolsystem, og vi har opnået høj effektivitet med implementeringen af den automatiske Miniload med tilsluttede ordreplukningsstationer og Tote-transportanlægget, som er koblet til vort eksisterende system.

– Vore kunder stiller tårnhøje krav om perfektion i ordreprocessen, og vi er – ikke mindst med dette nye koncept og især Miniloaderen – i stand til at indfri dem. Vi har en stor andel af smådele, som skal sendes ud, og de fleste af disse klares via det nye, automatiske system med ergonomisk korrekte plukkestationer, som på alle måder gør hverdagen nem for vores ansatte. Vi har også god brug for dette, da vi som teknologisk grossist har 44.000 forskellige varer på lager med 32.000 totes til rådighed. Vi har faktisk fordoblet distributionscentrets kapacitet med det kompakte nye system, og effektiviteten er forøget betydeligt med de installerede komponenter, fastslår Lars Kristensen.

– Og derudover har vi i samarbejde med SSI Schäfer fra starten gjort plads i systemet til en senere udvidelse med endnu en Miniload, tilføjer han.

Perfekt samarbejde
– Efter et års drift, er vore forventninger blevet opfyldt i forhold til effektivitet og også bæredygtigheden, som vi hos Solar lægger stor vægt på. Vi kan se tilbage på et harmonisk og effektivt samarbejde, hvor alt har kørt glat og til tiden – endda mange gange mere end dét, siger Lars Kristensen, og slutter:

- Derfor har vi nu også indgået et strategisk samarbejde med SSI Schäfer som partner inden for logistik. De skal fremover være ansvarlige for design, udstyr og intern logistik i Solar Danmarks projekter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11