23948sdkhjf

Solid ordrebog giver grobund for optimisme hos Haarslev Industries

Den fynske producent af udstyr til forarbejdning af kødaffald offentliggjorde onsdag periodemeddelelse for andet kvartal.

Virksomheden nævner ikke specifikke tal for omsætningen, men meddeler, at den er steget med 7 procent sammenlignet med både første kvartal 2021 og andet kvartal 2020. Fremgangen er helt som forventet, skriver Haarslev Industries.

- I andet kvartal fortsatte vi den positive bane for både den operationelle og finansielle præstation. Ordreindgangen forblev stærk i andet kvartal, og førte til en stigning i ordreindgangen i første halvår 2021 på 46 procent sammenlignet med året før. Den solide ordreindgang i andet kvartal 2021 gav en book to bill ratio på 1,15, som yderligere forbedrede vores i forvejen sunde ordrebog, der stiller os i en favorabel position til at øge vores omsætning i anden halvdel af 2021, siger Han Defauwes, CEO hos Haarslev Industries, i meddelelsen.

På trods af den stigende omsætning faldt ebitda-marginen svagt i kvartalet.

- Covid-19 har fortsat indflydelse på resultatet i andet kvartal 2021. At sikre rettidig levering og installation hos kunderne i en periode med markante udfordringer i den globale logistik og øgede råvarepriser betød højere omkostninger til produktioner, eftermarked og transport. Jeg er dog glad for at se den positive påvirkning fra de operationelle forbedringer, som har bidraget markant til at opveje hovedparten af de ekstra omkostninger, siger Han Defauwes.

Han forventer dog stadig udfordringer i resten af 2021. Det drejer sig specielt om de stigende råvarepriser og stigende fragtpriser.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14