23948sdkhjf

Metalarbejdere stemmer ja til overenskomst

Det blev til et klart ja til overenskomstresultatet fra de danske metalarbejdere. 80,3 % af krydsene var sat ud for ja.
Med et klart flertal på 80,3 % af de afgivne stemmer fulgte Dansk Metals medlemmer opfordringen fra hovedbestyrelsen og stemte ja til overenskomstresultatet. Det glæder forbundets formand, Thorkild E. Jensen:

- Jeg er godt tilfreds med, at så stort et flertal har stemt ja, siger Thorkild E. Jensen, der samtidig er formand for CO-industri og dermed har stået i spidsen for forhandlingerne om den toneangivende industri-overenskomst.

- Overenskomstresultatet var naturligvis påvirket af den aktuelle krise, men de forbedringer og nye muligheder, der er kommet ind i overenskomsten, er blevet positivt modtaget blandt medlemmerne, siger Thorkild E. Jensen, og fremhæver blandt andet den nye seniorordning, der giver mulighed for at gå ned i tid, når man nærmer sig pensionsalderen.

Lokale lønforhandlinger mangler
Han peger på, at de centrale overenskomster kun et første skridt. De næste skal tages ude på arbejdspladserne:

- Vores tillidsrepræsentanter er nu i gang med de lokale lønforhandlinger. Det er på de enkelte arbejdspladser, at lønnen forhandles, og det er her, det bliver afgjort, hvor der er plads til i lønstigninger, forklarer Thorkild E. Jensen.

Overenskomsterne træder i kraft med tilbagevirkende kraft pr. 1. marts 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078