23948sdkhjf

Nyt partnerskab: Bila ser stort, norsk potentiale

Når konkurrencen er global og benhård, og marginerne er små, så gælder det om at optimere endnu mere og på en klogere måde end konkurrenterne.

I Norges næststørste industri, fiskeindustrien, er det vidt forskelligt, hvor effektivt produktionen foregår - både på skibene og i bearbejdningsfabrikkerne. Især hos branchens mange SMV’er er omfanget af manuelt arbejde stort. Dette billede vil Bila og norske Melbu Systems sammen ændre på.

Melbu kender fiskeribranchen indgående som mangeårig leverandør af mekanik, maskiner og service. Med sin tilstedeværelse i hele Norge kan Melbu Systems være der for kunderne og sikre en høj oppetid og en kosteffektiv produktion.

Bila har 30 års erfaring med automatisering af fødevareproduktion i hele Nordeuropa, herunder også Norge.

- Vi i Melbu Systems AS er meget glade for at have indgået et samarbejde med Bila A/S, det gør os til en endnu mere komplet leverandør, og vi ser frem til mange spændende projekter sammen, siger Einar Roger Pettersen, CEO i Melbu Systems.

Fiskeindustriens beslutningstagere kan møde det nye makkerpar, når Nordens største fiskerimesse udfolder sig. Melbus’ CEO Einar Roger Pettersen og Bilas sales manager Norway, Morten Pedersen, står på stand E-402 på Aqua Nor, som finder sted fra 24. til 27. august i Trondheim Spektrum.

- Det er ikke svært at få øje på potentialet for at optimere i fiskeproduktionen. Fileteringslinjer kan eksempelvis automatiseres med maskiner og robotter og dermed adressere problemet med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft til de tyndt befolkede egne i Nordnorge. Norges lukkede grænser under coronaepidemien har kun gjort dette problem endnu mere udtalt og givet udfordringer med Norges næststørste eksportvare: laksen, siger Morten Pedersen.

Det er 20 år siden, Bila leverede sin første robot til den norske lakseindustri, og Morten Pedersen ser frem til en god dialog med fiskeproducenterne på Aqua Nor.

Læs mere om: Bila
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094