23948sdkhjf

Politikere hylder afdød Mærsk

Afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller får masser af positive ord med på vejen fra både politiske venner og fjender.
- Få har som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sat sit præg på Danmarks nyere historie. Mærsk Mc-Kinney Møller har med sit store engagement i dansk kultur og sin egenart sat sit præg overalt i landet. Støtten gik til bevarelse af nationale mindesmærker såvel som bygningen af Operaen i København.

Sådan siger statsminister Helle Thorning Schmidt om Mærsk Mc-Kinney Møller, som i dag døde, 98 år gammel.

Også skibsrederens gamle ”fjende” i form af Enhedslistens Frank Aaen modtog nyheden med vemod.

- Uanset hvad man mener om selskabet, så er det jo en epoke, der er slut. Og så må jeg sige, at alle ved, at jeg har haft mange ture med Mærsk gennem årene. Altid på en ordentlig måde, og jeg vil sige, at det kommer jeg da i høj grad til at savne, siger Frank Aaen til TV2.

Hele dagen er det strømmet til med tilkendegivelser fra Folketingets medlemmer på de sociale medier Facebook og Twitter.

Vi bringer her et udvalg:

Ida Auken, SF
”Hvil i fred Mærsk Mc-Kinney Møller. Vi har nok aldrig været politisk enige, men jeg anerkender dit store bidrag til Danmark.”

Bendt Bendtsen, Konservative
”Mærsk McKinney Møller blev 98 år og nåede at leve et rigt liv og gjorde mere for det danske samfund end nogen anden. Alligevel går mine tanker til familie, venner og bekendte. Alle der har mødt ham vil blive hårdt ramt af hans død. Mærsk fik sat et stort præg på Danmarks udvikling og er uden sammenligning den største erhvervsmand Danmark har fostret.”

Lykke Friis, Venstre
"Sender varme tanker til Mærsk Mc-Kinneys familie. En imponerende erhvervskæmpe med fremragende humor. Vil aldrig glemme følgende ordveksling, da hr. Møller en varm sommerdag spottede mine højhælede sandaler: "Har De ikke råd til hele sko?""

Magnus Heunicke, Socialdemokraterne
”En nytiltrådt Mærsk Mc-Kinney Møller kaldte i 1966 en ambitiøs shipping-elev fra Næstved op på kontoret for at give ham en flidspræmie for veludført uddannelse. Eleven var min far. Og det er min personlige lille fodnote i det store kapitel om dansk erhvervsliv, som skibsrederen på imponerende vis har stået i spidsen for.”

Kristian Jensen, Venstre
”Farvel til en stor dansker. Tak til Mærsk for alt, hvad du har gjort for Danmark.”

Benedikte Kiær, Venstre
”En stor erhvervsmand og stort menneske er gået bort. Vi skylder alle Hr. Mærsk Mc-Kinney Møller en stor tak. Æret være hans minde.”

Jeppe Mikkelsen, De Radikale
”Har været nødt til at tænde TV'et og stoppe min klummeskrivning. Føler mig ret rørt, selvom jeg aldrig har truffet hr. Møller.”

Ellen Trane Nørby, Venstre
”Danmark har i dag mistet en stor erhvervsmand og personlighed. Jeg har dyb respekt for Mærsk Mc-Kinney Møllers indsats for dansk erhvervsliv og for hans evner til at gøre en dansk virksomhed til en international kæmpe.”

Søren Pind, Venstre
”Livet, friheden og...: Hr Møller Rest in peace, thou great man.”

Anders Samuelsen, Liberal Alliance
”Hr. Møller er død - sikke et liv han har haft! En sand kæmpe. Er stolt over at firmaet har været og er en af LA' støtter, også da det så mest umuligt ud. Det var en vigtig tillidserklæring til var med til at holde ryggen rank!”

Nicolai Wammen, Socialdemokraterne
”Sender en varm tanke til Mærsk Mc-Kinney Møllers familie. En stor dansk erhvervsleder er død efter et langt liv og en enestående karriere. Hans indsats har haft enorm betydning for Danmark og danske arbejdspladser. Æret være hans minde.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078