23948sdkhjf

Vestjysk metalvirksomhed spinder guld på byggeboom

Vestjydsk Beslag A/S er kommet rigtigt godt ud af det sidste regnskabsår, fordi coronakrisen har givet øget byggeaktivitet. Firmaets bruttofortjeneste er vokset fra 1,8 til 3,0 mio. kr. Tilsvarende er omsætningen vokset kraftigt.

Det har betydet, at virksomheden opnåede et resultat før skat på 1,36 mio. kr, hvilket er en tredobling i forhold til året før. Regnskabsåret sluttede 30. april, og dækker dermed stort set det første år af coronaperioden.

- Vi har været rigtigt positivt ramt af coronakrisen, fordi folk ikke har kunnet rejse og ikke har kunnet powershoppe. Så har de renoveret deres huse og deres sommerhuse i stedet for, siger direktør Mads Moesgaard Jørgensen.

Vestjydsk Beslag producerer rendejern til tagrender og hængselsstifter til nedløbsrør. Det er både standardprodukter og specialprodukter efter ønsker.

- Der er faktisk ønsker om mange specialprodukter, og det lever vi højt på. Vi ser en god lille niche, siger Mads Moesgaard Jørgensen.

Seks robotter

Det lille firma har bare fem medarbejdere, men firmaet satser meget på robotter og automatisering. Mads Moesgaard Jørgensen overtog firmaet i 2018 sammen med sin kone og sine to sønner.

- Vi har lavet en massiv investering i automatisering. Det er en nødvendighed for at producere i Danmark. Vi har seks UR-robotter. Dem bruger vi til at fylde maskinerne med og også til at svejse med. Der er tale om ret lette emner, så de små UR-robotter kan sagtens klare det, siger han.

Mads Moesgaard Jørgensen venter dog ikke at opsvinget i byggeriet kan vare ved. Han forventer, at efterspørgslen vil flade ud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111