23948sdkhjf

To PraktikPladsPriser til Tresu

Foran en forsamling på mere end 50 mennesker fik både ledelse og tillidsmand på Tresu i Bjert onsdag hver en PraktikPladsPris.
Der var forventningsfuld summen i den lyse kantine i Tresu, der laver maskiner til den grafiske industri. Alle virksomhedens 20 lærlinge, værkførere, ledelsen og en masse familiemedlemmer fyldte godt op ved frokostbordene.

PraktikPladsPrisen, der belønner initiativer i industrien for at fastholde og udvikle praktikpladser, blev givet til både ledelsen og tillidsrepræsentanten. Og det var ikke tilfældigt, lød det i begrundelsen. Her blev Tresu og tillidsrepræsentant Claus Jørgensen fremhævet som billedet på det fleksible samarbejde i en moderne virksomhed.

Direktør: Pris et opråb
Uddannelse og ansvar for uddannelse er en hjørnesten i Tresu, og det var en særdeles tilfreds direktør, der takkede for prisen:

- Lad dette være et opråb til den øvrige industri og til de kommende trepartsforhandlinger: Der skal målrettes flere midler til erhvervsskolerne, lød den kontante melding fra Tresus direktør, Søren Maarssø, som fortsatte:

- Vi er som virksomhed forpligtet til at skabe ny arbejdskraft med et højt fagligt niveau i Danmark. Ellers vil vi bøde for det senere, advarede direktøren.

Muligheden for at komme videre
For tillidsrepræsentant Claus Jørgensen gik takken til ledelsen og til lærlingene.

- Jeg er stolt over, at det lykkes os, at give folk et svendebrev til sidst. Også selvom det måske så lidt svært ud i starten, fortalte han.

Tillidsmanden fremkaldte både grin og våde øjne, da han benyttede lejligheden til at trække nogle af de historier frem, som havde betydet mest for ham.

- Nogle skal lære at stå op om morgenen. Nogle skal lære at tro på sig selv. Nogle er kommet i klemme, nogle er blevet uvenner med mester på en anden arbejdsplads. Hos os er det som regel lykkes, og vi har givet dem muligheden for at komme videre i livet, forklarede Claus Jørgensen.

PraktikPladsPrisen uddeles til 50 initiativer over hele Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111