23948sdkhjf

Gang i kontrakterne: Mir vil ansætte 80 inden nytår

Der er atter kommet gang i ansættelserne hos fynske Mir. Efter et 2020 hvor i-ved-nok-hvilken-virus, satte en prop i hele verdens erhvervsliv, synes Mir nu at være tilbage i den vante gænge med at rekruttere.

- Det går relativt stærkt lige nu, og vi ansætter mange efter et 2020, hvor vi slet ikke voksede. Nu er vi tilbage, hvor vi vokser i det vante tempo. Vi gik fra 50-150 ansatte i 2019. Det er samme fart, vi skyder nu, siger direktør i Mir Søren E. Nielsen til Electronic Supply.

Han fortsætter:

- Aktuelt har vi 24 ledige stillinger. Vi har allerede ansat 30 i år, og vi regner med at skulle hente mellem 60 og 80 mere inden nytår, siger han.

Større ordrer

Årsagen til væksten skal blandt andet findes i, at kunderne køber flere robotter ad gangen, forklarer direktøren. Fra at have solgt typisk op mod 5 robotter pr kunde, er det nu i størrelsesordenen 10-50.

- Vores kunder var i 2018 og 2019 i gang med at afprøve vores teknologi, hvor de på enkelte sites testede de selvkørende robotter. Nu er mange af kunderne nået til, at de kan investere og implementere større projekter, og det er basalt set derfor, vi ansætter, siger han.

Samtidig forklarer han, at corona har medført et par nye megatrends, der også luner hos Mir.

- Corona har gjort det tydeligt for virksomheder, at det er vigtigt at automatisere, der hvor man kan. Man ønsker at gøre sig mindre sårbar overfor mangel på arbejdskraft, og den funktion med at skubbe rundt med vogne kan erstattes med teknologi, så medarbejdere kan bruges andre steder, siger Søren E. Nielsen.

Han fortsætter:

- Der er også kommet et øget fokus på forsyningssikkerhed. Når en maskine er ordentligt implementeret, så er den mere stabil, den bliver ikke syg og skal ikke have pauser. Vi kan se, at mange fabrikker har måtte tage forholdsregler i forhold til, hvad de stiller op, hvis de får et smitteudbrud i produktionen, og der har automatisering være et af svarene. Og det har været fantastisk for os, siger han.

Ansætter bredt

Direktøren fortæller, at Mir ansætter bredt i hele organisationen.

- Det er helt fra HR, til produktion over R&D, salg og service. Vi har gang i en strategi, hvor vi over de næste tre år skal vokse, og det kræver en mere robust organisation og nogle klart definerede processer for, hvordan vi gør tingene uden, at vi går ned med stress undervejs. Derfor bruger vi den medvind, vi har nu, til at gøre virksomheden bredere og stærkere.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094