23948sdkhjf

Cementfabrik: Konkurrenceevne kræver CO2-udledning

Bjerge af kul og koks ligger parat på pladsen. Imens kører en gravko rundt og fylder de sorte brændsler på ovnene, der fremstiller cementen.

Sådan lyder DR Nyheders beskrivelse fra Aalborg Portland, som er Danmarks største udleder af klimaskadelig drivhusgas. Blandt andet fordi mere end halvdelen af energien til deres produktion kommer fra kul og koks.

Det er netop de største danske virksomheders fortsatte udledning af drivhusgasser, som DR har sat fokus på. Baggrunden er, at de 80 største danske virksomheder i en periode på fem år ikke har nedbragt deres udledning. 

Til DR fortæller Aalborg Portlands direktør Michael Lundgaard Thomsen, at selskabet har klimamål og investerer store beløb i grønne løsninger. 

Alligevel er Aalborg Portlands udslip steget med mere end 30 procent de seneste fem år. Og alene i 2020 steg udledningerne med syv procent.

- Jeg kan godt forstå, man vil se nogle effekter på kort sigt. Det vil jeg også gerne selv. Men det er bare ikke realtistisk at opnå hurtige effekter på kort sigt og samtidig være konkurrencedygtig, siger Michael Lundgaard Thomsen til DR Nyheder.

'Du kan læse hele artiklen her: De største fabrikker i Danmark har ikke nedbragt deres forurening med CO2 i fem år

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094