23948sdkhjf

Overførte 20,7 milliarder kroner: Danfoss-køb af Eaton endelig godkendt

Danfoss' køb af amerikansk-irske Eatons hydraulikdivision er nu gennemført. Efter at konkurrencemyndigheder i flere verdensdele har tygget på opkøbet i halvandet år, er det endelig blevet godkendt. I går eftermiddags overførte Danfoss 3,3 mia. dollars (20,7 mia. kr) til Eaton for købet. 

Med købet vokser Danfoss med en tredjedel, og Danfoss får en stærk position inden for industriel hydraulik. I forvejen er Danfoss ledende inden for mobil hydraulik, altså hydraulik til landbrugs- og entreprenørmaskiner.

- Det er en stor dag for Danfoss, når vi siger velkommen til 10.000 nye kolleger og skaber en global leder inden for mobil og industriel hydraulik, siger Danfoss' CEO Kim Fausing i en pressemeddelelse fra Danfoss.

Købet betyder også, at divisionen Danfoss Power Solutions vokser markant og kommer til at udgøre omkring halvdelen af Danfoss' omsætning.

Direktør for Danfoss Power Solutions Eric Alström siger: - Ved at kombinere de to stærke forretninger får vi en perfekt match, og det giver os talrige muligheder. Vi øger vores udviklingskapacitet og vi fordboler den globale support for vores kunder.

Eaton Hydraulics havde i 2020 en omsætning på 1,8 mia dollars (11,3 mia. kr).

Danfoss skriver, at den styrkede Power Solutions-division "vil have det bredeste udvalg af mobile og industrielle produkter og løsninger på markedet".

Kim Fausing og Eric Alström er rejst til USA, hvor de i dag byder de 10.000 medarbejdere velkommen i Danfoss. Det sker i Eatons Hydraulics hovedkvarter i byen Eden Prairie i Minnesota.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11