23948sdkhjf

Tårngigant sender ufaglærte på uddannelse

Her efter sommerferien starter den første ufaglærte på uddannelsen som montagemontør hos tårnproducenten Welcon.

I forvejen er to unge i gang og en tredje ung tæt på svendestykket som almindelige lærlinge. Også på klejnsmedeuddannelsen har Give-virksomheden erfaringer med at opkvalificere ufaglærte til faglærte.

Det skriver Tekniq Arbejdsgiverne. 

- Vi håber og tror på, at det smitter på den positive måde at se kolleger blive faglærte. Det udvikler medarbejderen, og det giver virksomheden faglært arbejdskraft og medvirker til at sikre kvaliteten i vores arbejde, fordi vi fastholder dygtige medarbejdere, siger HR Manager Ann-Karina Skyt fra Welcon til Tekniq Arbejdsgiverne.

Med støtte fra kompetencefonden, tilskud fra AUB samt tilskud fra lokale Jobcentre kan Welcon på nuværende tidspunkt tilbyde medarbejderne normal løn under uddannelse. De ekstra udgifter er dermed meget begrænsede.

Ved opkvalificering arbejder medarbejderen fortsat i praktikperioden. Under skoleophold i uddannelsen er virksomheden nød til at finde afløsere, som deres investering.

- Nogle kan være bekymrede for, at man uddanner, og så rejser medarbejderen videre. Vi hos Welcon tror på, at vi udvikler og dermed fastholder medarbejdere, siger HR manageren.

Welcon har fået inspiration til en uddannelsesstrategi efter et besøg i produktionen af uddannelseskonsulent Lars Ahm fra Tekniq Arbejdsgiverne.

- Pandemien er på retur og vi kan fra TEKNIQ Arbejdsgivernes side nu igen komme på besøg ude på virksomhederne. Med vores kendskab til de mange kurser og uddannelser kan vi ofte pege på funktioner, som både faglærte og ufaglærte via systematisk efteruddannelse kan varetage. For faglærte kan det være akademiuddannelse og for ufaglærte en kort erhvervsuddannelse, siger Lars Ahm fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079