23948sdkhjf

Væksten er vendt tilbage: Producent af opstregningsrobot øger toplinjen

Efter en flyvende start på 2020 ramte corona-nedlukninger inden for sport Turf Tank, der producerer opstregningsrobotter til sportsanlæg. 

Ikke desto mindre er det lykkedes at øge toplinjen og reducere underskuddet, der er blevet mindre end ventet. 

Det skriver Turf Tank i en pressemeddelelse. 

- I takt med at corona-restriktionerne lempes i Europa og USA, er væksten vendt tilbage. Måned for måned sætter Turf Tank nye salgsrekorder. Vi kan se en spændende kædereaktion, når Turf Tank leverer en robot til én klub, så sker der meget ofte det, at naboklubben også lejer eller køber en Turf Tank ONE robot til at automatisere opstregningen af deres sportsanlæg, siger Turf Tanks bestyrelsesformand Mikkel Klitgaard Jacobsen.

Underskuddet endte på 7,6 millioner kroner, hvilket er mindre end forventet, mens Turf Tanks bruttofortjeneste voksede i 2020 fra 1,4 millioner kroner i 2019 til 4,7 mio. kr. i 2020.

Fordeles over år

Turf Tank har især succes med en model, hvor kunderne indgår 6-årige lejekontrakter frem for at købe robotterne. Det betyder, at indtægterne fordeles over flere år. 

- Robots as a Service er en stærk trend på markedet for robotter til alle brancher, fordi slutkunderne ønsker fleksibilitet og risikominimering. På trods af en sportsverden ramt af global pandemi, realiserede Turf Tank i 2020 således alligevel en fordobling i solgte robotter sammenlignet med året før, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

Der er solid opbakning til Turf Tanks vækststrategi fra både selskabets investorer og fra EKF Danmarks Eksportkredit, Danske Bank og Vækstfonden, som alle engagerer sig solidt i den nordjyske robotsucces og tidligere i år øremærkede 80 millioner kroner til at sikre, at Turf Tanks produktion af opstregningsrobotter kan holde trit med efterspørgslen.

Robot som maskot

Turf Tank blev stiftet i 2014, og selskabets opstregningsrobotter bruges til opstregning af sportsanlæg inden for alverdens sportsgrene i 20 lande i Europa, Nordamerika og Oceanien. For øjeblikket boomer interessen for robotopstregning i høj grad i England og USA, og mange steder får robotterne også en rolle som en slags maskotter.

- Da Manchester City F.C. vandt det engelske mesterskab, kørte klubben straks sin danske robot ind og optegnede pokalen på grønsværen på Etihad Stadium. Som et led i en storstilet optaktsevent til sæsonpræmieren 23. juli på den populære Apple TV-serie Ted Lasso valgte produktionsselskabet bag serien at sætte en Turf Tank ONE robot til at optegne seriens logo, titel og en fodboldbane, oplyser Turf Tank. 

Teknologien i robotten Turf Tank ONE er patenteret, og den kan opstrege baner til bl.a. fodbold, baseball, rugby, amerikansk fodbold, hockey, løbebaner og lacrosse. 

Turf Tank ApS
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 4,7 1,4
Resultat af primær drift -5,9 -5,7
Resultat før skat -9,3 -6,2
Årets resultat -7,6 -4,9
Egenkapital 32,4 14,2
Antal ansatte 19 10
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094