23948sdkhjf

Svensk kølegigant sætter sig på aktiemajoriteten i dansk varmepumpe-start-up

Den første juli fyldte varmepumpeproducenten Fenagy 1 år. Et år, hvor der har været tryk på med produktion, indhentning af flere ordrer samt idriftsættelse af den første varmepumpe.

Samtidig kunne Fenagy i november 2020 skrive under på en aftale med sin første investor. Svenske Beijer Ref blev minoritetsejere med 20 procent af aktierne med en option på at blive majoritetsejere inden for fire år.

Nu har Beijer Ref sat sig på en endnu større del af aktiekapitalen.

Med en investering på 19 millioner kroner udvider den svenske kølegigant aktieandelen til at omfatte lige præcis lidt mere end 50 procent.

Investeringen giver Fenagy mulighed for at kunne styrke organisationen og imødekomme efterspørgslen i markedet.

- Det er meget tilfredsstillende og spændende at kunne øge vores ejerskab i Fenagy. Salget hos Fenagy har overgået vores forventninger og vi er yderst tilfredse med samarbejdet. Vi glæder os til den fremtidige udvikling af selskabet, siger Per Bertland, CEO hos Beijer Ref.

Direktør og medstifter af Fenagy, Kim G. Christensen, giver på Linkedin udtryk for sin glæde over den svenske investering.

- Første juli er selvfølgelig en glædens dag for Fenagy. Ikke alene er det vores et-års fødselsdag, vi har samtidig modtaget den anden store investering fra Beijer Ref. Baseret på vores samarbejde i de seneste måneder og den fælles vision, vi har for fremtiden, samt stærke synergier, ser vi Beijer Ref + Fenagy som det perfekte match. På det personlige plan er jeg glad og overstadig – De kommende år bliver sjove og helt sikkert også succesfulde. Tak for tilliden, Beijer Ref, skriver direktøren i et Linkedin-opslag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.547