23948sdkhjf

Længere mellem de store projekter hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik

- Vi er godt klar over, at 2020 ikke var det bedste år, men vi har holdt skindet på næsen og klarede os igennem uden fyringer. Vi har heller ikke fået nogen former for hjælpepakker eller noget som helst.

Sådan lyder konklusionen fra indehaver af Ålsrode Smede og Maskinfabrik, Brian Basse, efter at Grenaa-virksomheden for nylig har offentliggjort regnskab for 2020.

Forudsigelsen, da den østjyske underleverandør var godt midtvejs i 2020, lød på et overskud på 1-2 millioner kroner. Og det kom til at holde stik med et overskud før skat på 2,2 millioner kroner.

Mange småjobs

Og det er Brian Basse ganske godt tilfreds med, omstændighederne taget i betragtning.

- Vi kunne godt mærke, at der blev stille, da coronaen kom. Men vi har alligevel formået at holde alle folk i gang og også tjent lidt penge på det, vi har lavet. Men det har været rigtig mange småjobs, hvor vi har haft utroligt svært ved at finde de store. Og så er konkurrencen østpå også bare blevet større. Der er ikke langt til Polen længere, og verden er bare blevet mindre, siger han.

Vanvittige råvarestigninger

Mens coronaen er ved at lette sit tag i Danmark, skulle man tro at de store projekter var begyndt at vende tilbage hos Ålsrode Smede og Maskinfabrik, men sådan er det imidlertid ikke.

- Nu kommer det næste problem, og det er de stigende stålpriser, og der kan vi også mærke, at det får nogen til at trække stikket og lige trække den lidt, forklarer Brian Basse.

Han betegner indkøbet af råvarer som ganske uforudsigeligt lige nu.

- Vi havde en kunde her i sidste uge på galvaniseret plade, og det er fuldstændig vanvittigt, hvad det er steget til. Det var en nordmand, jeg skulle lavet noget til, og jeg skrev prisen til ham. Så ringede han tilbage og spurgte, om det var absolut bedste pris. ”Jeg vil gerne give et forsøg igen”, sagde jeg så, og dagen efter var det så steget med en krone per kilo. Tre dage efter bestilte vi noget plade til en anden opgave, og der var prisen per kilo på en galvaniseret plade steget fra 18 til 21 kroner på tre dage, fortæller Brian Basse.

Forventer overskud på niveau med 2020

En anden udfordring er overhovedet at få de varer, der er behov for til den forventede pris.

- Ringer der en kunde ind til et mellemprojekt, der skal bruge nogle bjælker eller noget, så giver jeg ham prisen og leveringstiden og siger, at hvis han ikke svarer inden for en time, så kan jeg ikke garantere for det. Så svarer han dagen efter, og så er bjælkerne væk. Det er helt vildt, konstaterer Brian Basse, og tilføjer:

- Jeg har aldrig oplevet noget i den dur, der er så voldsomt. Jeg tror heller ikke, at den ældre generation, der er med herude, har oplevet noget, der er så voldsomt som det her.

Brian Basse forventer derfor heller ikke, at Ålsrode Smede og Maskinfabrik når tidligere tiders overskud i 2021. Lige nu lyder buddet på et resultat mellem 1 og 2 millioner kroner.

- Det er lidt en usikker tid, vi er i nu. Heldigvis synes jeg, det ser ud til, at det blomstrer den rigtige vej nu, i hvert fald med coronaen. Men så kan man sige stålpriserne; hvor lang tid bliver det ved? Det ved vi faktisk ikke, slutter han.

Ålsrode Smede og Maskinfabrik A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 6,6 10,1
Resultat af primær drift 2,8 5,4
Resultat før skat 2,2 5,8
Årets resultat 1,7 4,5
Balancesum 38,7 44,5
Egenkapital 19,5 21,9
Antal ansatte 65 71
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093