23948sdkhjf

Salget af SBS Automotive er nu gennemført

Borg Automotives køb af SBS Automotive er nu godkendt, lyder det i en børsmeddelelse fra SBS Group

I maj annoncerede Borg Automotive, der er Europas største uafhængige refabrikeringsvirksomhed indenfor reservedele til biler, at de ville overtage SBS Automotive for i omegnen af 200-250 millioner kroner.  

Den handel er nu gået endeligt igennem, fortæller Scandinavian Brake Systems i en børsmeddelelse til Nasdaq Copenhagen.  

- Scandinavian Brake Systems A/S (”SBS Group”) gennemfører med virkning fra i dag, 1. juli 2021, det tidligere meddelte salg af datterselskabet SBS Automotive A/S til Borg Automotive, et selskab i det danske industrikonglomerat Schouw & Co. A/S.

Aftalen om salget blev indgået og offentliggjort den 5. maj 2021, hvor salget var betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i SBS Group, godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder og sædvanlige closing-forhold. 

Salgspris på over 200 millioner kroner

Alle betingelser er nu opfyldt, fremgår det af børsmeddelelsen, hvorfor salget nu er gennemført. 

Salgsprisen for SBS Automotive fastsættes på baggrund af virksomhedens resultater i 2022, lyder det i meddelelsen.

- Ifølge estimater, baseret på SBS Automotives forretningsplan, antages salgsprisen på gældfri basis (enterprise value) at blive i niveauet DKK 200-250 mio. Ud af salgsprisen skal SBS Group indfri udestående bank- og leasinggæld, dække transaktionsomkostninger og afholde drifts- og nedlukningsomkostninger frem til 2. kvartal 2023, hvor salget afregnes. En salgspris på DKK 200-250 mio. antages at medføre et provenu på op til DKK 50 mio., så aktionærerne ved nedlukning af SBS Group kan få udbetalt op til DKK 15,6 pr. aktie.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172