23948sdkhjf

Flot fremgang i produktiviteten

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at arbejdsproduktiviteten i 2010 steg med 4,9 procent. Stigningen kan blandt andet forklares med et faldende timetal.
Udover færre arbejdstimer er et svagt stigende kapitalapparat og den svage stigning i den økonomiske aktivitet i prioden også medvirkende til, at arbejdsproduktiviteten stiger.

Årsagerne til væksten i arbejdsproduktiviten kan deles op i tre hovedområder: Udviklingen i uddannelsesniveauet, et større/bedre kapitalapparat pr. arbejdstime samt totalfaktorproduktiviteten.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv betragter de nye tal fra Danmarks Statistik som godt nyt for dansk økonomi. Men de gode takter må ikke blive en sovepude.

- Dagens produktivitetstal udtrykker den største stigning i produktiviteten i næsten 20 år. Krisen i 2009 medførte fald i produktion og mange afskedigelser. I 2010 kom der mere gang i hjulene og virksomhederne kunne øge produktionen, men gjorde det i udpræget grad med den eksisterende bemanding – deraf følger en stigende produktivitet pr. ansat. Derudover er de mindst produktive virksomheder forsvundet ud af markedet, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078