23948sdkhjf

Så til søs: Teambuilding på vandet styrker relationerne hos R&D

R&D afsatte i sidste uge en hel dag for 150 medarbejdere til teambuilding for at skabe et bedre sammenhold og resultater på tværs af virksomheden.

Ledelsen arrangerede en dag med teamwork og kapsejlads i fokus. Hele dagen foregik på Kaløvig Bådehavn med både kapsejlads i hold og en workshop om vinderkultur.

- Grunden til, at jeg samlede alle R&D’s medarbejdere til dette arrangement, er, fordi jeg tror på, at man skal være en del af et fællesskab og en kultur, når man arbejder i en virksomhed. At arbejde i en virksomhed kan sammenlignes med at være en del af en familie med hverdagsrutiner og bagvedliggende dagsordener, som danner et kulturelt sammenhold. Derfor er det vigtigt at bruge tid sammen, siger Axel Manøe Jepsen, CEO hos R&D, i en pressemeddelelse.

Dagen dannede rammen for et nyt og sundt pust i R&D’s hverdag.

- Med stor risiko for, at Covid-19-krisen har slidt hårdt på vores sammenhold, var denne dag ekstra vigtig for vores professionelle familie for at komme tæt på og høre hinanden, fortæller Axel Manøe Jepsen.

Efter fælles velkomst og morgenmad var alle medarbejdere klar til både workshop og kapsejlads. Alle var engagerede, energiske og udviste stor lyst til at vinde og give den en ekstra skalle.

- Når man er sammen om en aktivitet, oplever man, hvordan man agerer, når vi skal arbejde sammen. At arbejde sammen, kommunikere, lede, planlægge og at nå i mål er alle ting, vi til dagligt bruger i vores professionelle liv. At opleve succesen ved at opnå et fælles mål sammen med dem, som du arbejder sammen med til dagligt, udløser en sejrsfornemmelse. Hvorvidt ”sejren” er, at vinde eller at nå over målstregen er underordnet. Men at nå det mål, man i fællesskab har sat sig og give den alt, man har, det er ekstremt vigtigt at træne, forklarer Axel Manøe Jepsen.

Klar rolle- og ansvarsfordeling er afgørende for succes

Inden kapsejladserne gik i gang, fik alle medarbejdere træning i at sejle en kapsejladsbåd optimalt. Her var der fokus på organisering og planlægning af mål, problemløsning, beslutning og ansvar.

- Da jeg selv har sejlet, siden jeg var 10 år gammel, kender jeg lighederne mellem at sejle en båd og at drive en virksomhed. Begge discipliner kræver, at man fordeler roller således, at man har det mest optimale setup ud fra holdets kompetencer. Derfor var det en vigtig opgave for medarbejderne at fastlægge positionerne og rollerne ombord på båden. Alle skal være enige om; hvad er strategien, hvad gør vi, hvis der sker noget uforudsigeligt, hvem styrer, hvem har overblikket og taktikken undervejs, hvem holder øje med konkurrenter, hvem sørger for, at vi holder farten og meget mere. Hvis ikke alle er indforstået med planen, eller ikke formår at kommunikere tydeligt med klare udmeldelser og arbejde sammen under sejladsen, så sakker man bagud eller får våde fødder, fastslår Axel Manøe Jepsen.

På trods af, at mange af medarbejdere aldrig havde sejlet en kapsejladsbåd før, formåede alle hold, til stor begejstring for R&D’s egen sejlentusiastiske CEO, at arbejde sammen, kommunikere, planlægge, lede og nå mål til UG.

Læs mere om: R&D
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.086