23948sdkhjf

Dansk vindvirksomhed får japansk medejer

Danrun Windservice i Lemvig, har netop indgået et strategisk og økonomisk partnerskab med japansk ejede Sumitomo Corporation Europe.
SCEU har købt 40 % af aktierne i Danrun Windservice, mens ledelsen og bestyrelsen for selskabet beholder de resterende 60 % af aktierne.

- Partnerskabet med Sumitomo - som er et af verdens største handelshuse - giver os endnu bedre muligheder for at servicere nuværende og kommende kunder over hele verden på grund af Sumitomos globale tilstedeværelse i mere end 65 lande. Desuden får vi muligheder for at afsætte flere ressourcer til indkøb og lagerføring af større komponenter og andre reservedele, sådan at vi hurtigt kan betjene vore kunder – uanset hvor i verden de er, siger Kim Simonsen, der er administrerende direktør og partner i Danrun Windservice.

Vil udvide inden for vedvarende energi
SCEU ser investeringen i den danske virksomhed som en udvidelse af selskabets mange aktiviteter i vedvarende energi, blandt andet vindmølleparker i Japan, USA og Sydafrika.

Sumitomo og Danrun Windservice kendte i forvejen hinanden. Danrun har blandt andet leveret og udskiftet gearkasser og generator på vindmøller i Japan, som er ejet af Sumitomo-koncernen.

- Det samarbejde bekræftede begge parter i, at vi kan bruge hinanden, og at Danrun’s specialiserede kompetence og ekspertise i nyere dansk vindmølleteknologi er anerkendt internationalt, siger Kim Simonsen.

Danrun Windservice servicerer store MW-klasse vindmøller fra blandt andet Vestas og Siemens, når fabriksgarantien er udløbet. Desuden leverer og udskifter Danrun Windservice store komponenter som for eksempel gearkasser, generatorer og vinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079