23948sdkhjf

Tårnhøje forventninger til amerikansk vind-boom: Danske ENABL slår sig ned i Florida

Den danske vindvirksomhed ENABL ekspanderer i USA for at imødekomme væksten på offshore-markedet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ENABL, som blev en realitet 1. marts 2021 efter fusionen af de fire videns- og ingeniørvirksomheder Blaaholm A/S, Sonne A/S, Biir A/S og Eltronic Wind Solutions A/S

ENABL peger på, at onshore-markedet i USA allerede er stort, og forventningerne til offshore er rekordstort. Derfor er vindvirksomheden ENABL A/S med 450 ansatte pr. 1. august klar til at åbne sit første kontor i USA. Bjarke Hansen er ansat som Managing Director.

USA har sat et nationalt mål på 30 GW installeret havvindkapacitet i 2030 som et centralt element i en plan fra Biden-administrationen om at kickstarte havvind og skabe titusindvis af arbejdspladser i sektoren i løbet af det næste årti.

Global partner

Adm. direktør i ENABL, Thomas Hedegaard, har store forventninger til ENABL’s indtog i USA.

 - Vores vision er at være en global partner og bidrage til, at vindmølleindustrien og den vedvarende energi vokser. ENABL er primær leverandør af udstyr til vindmøllebranchen i USA, og da alle vores kunder er der, skal vi naturligvis være til stede. Europæiske OEM’er sejler derover, og vi kan supportere dem. I USA kommer vi med udstyr og konsulenter, og vi vil have back-up fra vores 300 konsulenter i Europa, siger Thomas Hedegaard.

ENABL har for nylig installeret det første patenterede tagline-system i USA. Systemet er et kontrolsystem til at sikre stabile og effektive løft af vindmøllekomponenter under installationen.

Derudover vil ENABL sælge standardløsninger til installation og transport samt konsulenter og outcourcing til kunderne, som primært er danske og europæiske vindvirksomheder.

 - Vi har historisk set haft offshore kunder i Europa og Asien og håber med dette skridt, at vi også kan tilføje amerikanske kunder til porteføljen, siger Rasmus U. Jessen.

 Managing Director for ENABL i USA, Bjarke Hansen, har boet i USA i 15 år og har lang erfaring fra den amerikanske vindindustri. Han kommer fra en stilling som General Manager hos Hydratech Industries USA og har tidligere været ansat i ledende stillinger i vindindustrien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08