23948sdkhjf

Kritikere: Scape Technologies overdriver sin egen succes

Scape Technologies, der udvikler bin picking-teknologi, blev noteret på First North-børsen i 2018, og har siden foretaget en aktieudvidelse i 2020.

Når virksomheden kommunikerer med markedet gennem pressemeddelelser, har man dog en tendens til at forherlige sig selv, mener flere kilder, der har talt med Børsen.

I forbindelse med aktieudvidelsen har Scape Technologies for eksempel betegnet sig selv som succesfuld og som en robotsucces. Et andet kritikpunkt er, at Scape Technologies oplyser, at man er leverandør til store bilfabrikanter som BMW, Ford, Honda, Metaldyne/American Axle & Manufacturing og Nissan. Flere af disse har dog kun købt et enkelt robotanlæg for flere år siden.

I kontrast står Scape Technologies’ regnskaber, som i 2020 viste et underskud før skat på 21,2 millioner kroner og en omsætning på beskedne 420.000 kroner. Ifølge virksomhedens vækstplan skulle man i 2020 have omsat for 40 millioner kroner.

- Pressemeddelelserne må ikke tegne et for rosenrødt billede af virksomhedens drift og udvikling, hvis dette ikke også afspejler sig i fondsbørsmeddelelserne. Uanset jura eller ej, så er troværdighed altafgørende i kommunikationen til investorerne, siger advokat og associeret professor ved CBS, Caspar Rose, til Børsen.

Hos Scape Technolgies afviser administrerende direktør Søren Bøving, at man forherliger virksomheden gennem pressemeddelelser.

- Jeg synes jo, det er en succes, at vi har været i stand til at sælge til virksomheder som eksempelvis BMW, og at vores teknologi og løsninger skaber mange deltagere på de webinarer, vi afholder, og har genereret flere hundrede leads med mulighed for fremtidig omsætning, siger han til Børsen.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/investor/borsselskab-under-beskydning-for-forherligende-pressemeddelelser

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078