23948sdkhjf

Dansk plastikmand i Thailand går til stålet

Thailands danske plastikmand, Alex Heimdal Petersen, har øget sin kapacitet på fabrikken Bangkok Mould Consultant i Samut Sakhon i den sydvestlige del af Bangkok betragteligt.

Foruden at skabe plads til flere nye og større maskiner ved at bygge til den eksisterende fabrik, har han samtidig overtaget virksomheden WAS Trading Corp., Ltd. fra den hidtidige ejer, danske Søren Kirkegaard Nielsen.

Dermed nøjes Alex Heimdal ikke længere med sprøjtestøbning af plastikdele. Han går for alvor til stålet. Fabrikken har i flere år leveret kombinationer af plast- og jerndele. Nu er der blevet bedre mulighed for at producere det hele inhouse.

Fabrikken leverer sprøjtestøbte dele og emner til en lang række forskellige brancher og har kunder over hele verden. Blandt de brancher, der får produceret i stort omfang hos Bangkok Mould Consultant, er bilindustrien, hospitalssektoren, elektronikindustrien samt tandlægeudstyr. Foruden forbrugsvarer, udstyr til handicappede og til byggeriet.

- Søren Kirkegaard Nielsen går på pension efter mange år med produktion af dele, komponenter og produkter især af stål med WAS Trading. Det er aktiviteter, vi nu har overtaget og viderefører hos Bangkok Mould Consultant, forklarer Alex Heimdal Petersen.

Både udstyr og medarbejdere

WAS Trading har med den tidligere ejer ved roret i flere årtier produceret og solgt jern- og plastikdele til blandt andet skibsindustrien og traktorer. Det er discipliner, der fortsætter hos Bangkok Mould Consultant – BMC – under Alex Heimdal Petersens ledelse. Og med forventning om yderligere vækst i de nye rammer med fuldt opdateret produktionsanlæg.

- Vi har flyttet alle maskiner og udstyr fra WAS Trading til BMC og har tillige overtaget de medarbejdere, der ønskede at flytte med. En del nye projekter har samtidig medført, at vi har investeret i en del forskellige nye maskiner. Det er alt sammen en gevaldig omvæltning i forhold til, hvordan verden så ud, da vi tog hul på nybyggeriet og dermed fordoblingen af vores fabrik. Det skete den dag, da Covid lukkede Thailands grænser ned, fortæller den danske fabriksejer i Bangkok.

Derefter fulgte tre måneder, hvor omsætningen hos BMC styrtdykkede med 50 procent. Siden er virksomheden vendt tilbage til den tidligere omsætning. Nogle måneder tilmed op til en forøgelse til 130 procent i forhold til tidligere år.

Alex Heimdal Petersen og hans kone, Sukanya Janthai, besluttede da også hurtigt, at fabriksudvidelsen ikke skulle rammes af Covid. Byggeriet fortsatte uanfægtet, og i 2021 har fabrikken måttet ansætte yderligere medarbejdere, så BMC nu har 33 fastansatte plus løsarbejdere.

Totalt har BMC nu cirka 4.000 kvadratmeter under tag. Tilbygningen til fabrikken er på 1.200 kvadratmeter, som blandt andet rummer et nyt form-lager, hvor alle malede og rustbeskyttede forme nu står tørt og brandsikret.

Efter overtagelsen af WAS Trading har BMC fået mange flere metal-opgaver og behov for flere TIG- og CO2-svejseanlæg. Derfor har nybyggeriet også en helt ny svejseafdeling med udsugning til svejserne for at optimere arbejdsmiljøet.

Ny støbemaskine

Den største og mest tungtvejende nyhed i den nye fabriksafdeling er en ny 780T sprøjtestøbningsmaskine.

- Da vi havde en del outsourcede forme, valgte vi at tage springet og købe en ny maskine til opgaverne. Den kan skyde op til 2,8 kg plastemner ad gangen. Vi købte også den nye maskine for bedst muligt at kunne forsøge at holde samme prisleje, på trods af stigende materialepriser, siger Alex Heimdal Petersen.

BMC har ligeledes investeret i en 3D-printer til plastemner.

- Det giver os mulighed for at supportere kunderne ved udvikling og design. Lige så vigtigt er det, at vi kan printe emner, inden der laves dyre forme, så vi kan opdage eventuelle problemer, inden formene produceres, forklarer Alex Heimdal Petersen.

Kommenter artiklen (14)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093